23/04/202412:28

Ν. Κοροβέσης: Μέριμνα για τους συμπολίτες μας με εξαρτητικές συμπεριφορές- Συνάντηση του Αντιπ/άρχη Π.Ε. Ηλείας με πρόεδρο και αντιπρόεδρο του ΟΚΑΝΑ


Ν. Κοροβέσης: Μέριμνα για τους συμπολίτες μας με εξαρτητικές συμπεριφορές

-Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του ΟΚΑΝΑ

Η προοπτική λειτουργίας ενός πολυδύναμου ΟΚΑΝΑ μέσω του ΕΣΠΑ στην Ηλεία αλλά και η βοήθεια στους συμπολίτες μας που εμφανίζουν εξαρτητική συμπεριφορά ήταν τα δύο θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Νίκος Κοροβέσης, με τον πρόεδρο του φορέα, Θανάση Θεοχάρη και τον αντιπρόεδρο, Θανάση Δημητριάδη.

Ο κ.κ. Θεοχάρης και Δημητριάδης ενημέρωσαν τον κ. Κοροβέση πως ο Οργανισμός με τις υπηρεσίες του στοχεύει στην ολιστική αντιμετώπιση του φαινομένου της εξάρτησης, εστιάζοντας στους πυλώνες της πρόληψης, της μείωσης της βλάβης, της θεραπείας και της κοινωνικής επανένταξης ενώ παράλληλα αναλαμβάνει και δράση για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και την αποστιγματοποίηση των εξαρτημένων ατόμων.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Κοροβέσης συνεχάρη τον ΟΚΑΝΑ για το πολύπλευρο έργο του και τόσο ως Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας αλλά και ως πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης Παρεμβάσεων έδειξε ενδιαφέρον για την ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιών που μπορούν να καλύψουν ολόκληρο το φάσμα των αναγκών των εξαρτημένων ατόμων στο νόμο, των οικογενειών τους και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου. 

«Η ενεργή και απρόσκοπτη παρουσία του ΟΚΑΝΑ στον χώρο των εξαρτήσεων και των εξαρτητικών συμπεριφορών συνοδεύεται από μία ανθρωποκεντρική προσέγγιση, βασιζόμενη στα ανθρώπινα δικαιώματα, με τη στήριξη των ωφελούμενων και την εξασφάλιση συνεχούς πρόσβασης σε όποιον έχει ανάγκη.

Γι΄ αυτό και ως Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας αλλά και ως πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης Παρεμβάσεων στόχος μου είναι η ακόμα στενότερη συνεργασία με τα μέλη του. Στην συνάντηση με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Φορέα, βάλαμε τις βάσεις για το μέλλον και από κοινού θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε και να δώσουμε διέξοδο στους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη», τόνισε μετά το τέλος της συνάντησης ο Νίκος Κοροβέσης.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα