01/07/202414:15

Ν. Κοροβέσης: Σε Πούσι και Ζαχάρω ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας

Ένα μεγάλο ιστορικό γεγονός με ιδιαίτερη σημασία για όλη την Ηλεία και την Πελοπόννησο, η επέτειος της μάχης στο Πούσι για την άλωση του Λάλα, γιορτάστηκε με λαμπρότητα την Κυριακή 30 Ιουνίου. Οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, έγιναν με μεγάλη συμμετοχή κόσμου αλλά και εκπροσώπων της πολιτικής ζωής του τόπου.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης ο οποίος τόνισε πως «Με τη δέουσα λαμπρότητα γιορτάστηκε η επέτειος της μάχης στο Πούσι για την άλωση του Λάλα, το 1821.

Ν. ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ - ΣΕ ΠΟΥΣΙ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΩ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ

Η συμβολή αυτού του ιστορικού γεγονότος στην πορεία της Επανάστασης υπήρξε πολύ σημαντική, αφού διευκολύνθηκε η άλωση της Τριπολιτσάς.Τιμούμε τη μνήμη των αγωνιστών του Γένους για την Εθνική Απελευθέρωση ενισχύοντας το εθνικό φρόνημα και τη συλλογική αυτογνωσία όλων μας».

Ν. ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ - ΣΕ ΠΟΥΣΙ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΩ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ

Νωρίτερα, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, έδωσε το «παρών» στην εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Ζαχάρως στο πλαίσιο του προγράμματος «Πάμε Πλατεία… για Αιμοδοσία» που αποτελεί μια πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και του Νίκου Κοροβέση, σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Άννα Μαστοράκου, τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων Πύργου και Αμαλιάδας και την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Ηλείας.

Στόχος και της συγκεκριμένης αιμοδοσίας, όπως και αυτών που προηγήθηκαν αλλά και αυτών που θα ακολουθήσουν, η συμβολή στην επίλυση του σοβαρού προβλήματος της έλλειψης αίματος στο νομό και στην προώθηση του αιμοδοτικού κινήματος.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα