04/09/202214:09

Ν. Κοροβέσης; “Θεατρική παράσταση την Τρίτη στο ΣΙΝΕ ΡΟΔΟΝ από το τμήμα Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το κοινό της Ηλείας”- “Όταν ο Μενέλαος συνάντησε την Ελένη”

Ν. Κοροβέσης; “Θεατρική παράσταση την Τρίτη στο ΣΙΝΕ ΡΟΔΟΝ από το τμήμα Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το κοινό της Ηλείας”

“Όταν ο Μενέλαος συνάντησε την Ελένη”

Σε συνέχεια των φετινών καλοκαιρινών πολιτιστικών του εκδηλώσεων που αν και μπήκαμε στο φθινόπωρο έχει ακόμα διάρκεια, το τμήμα Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας παρουσιάζει την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ στο ΣΙΝΕ ΡΟΔΟΝ στο Σταφιδόκαμπο την θεατρική παράσταση “Όταν ο Μενέλαος συνάντησε την Ελένη” του Ι. Βασιλειάδη, στα πλαίσια των θεατρικών εργαστηρίων της Αιτωλοακαρνανίας.
Πρόκειται για μια κωμωδία – παρωδία του Ι. Βασιλειάδη, βασισμένη στην “Ελένη” του Ευριπίδη, με σκηνοθέτη τον Δημήτρη Γιώτη που σαν Μενέλαος ψάχνει να βρει την Ωραία Ελένη – (Βάσω Γουλιελμάκη) και που θα σκορπίσει το γέλιο στους θεατές.
Το βασιλιά Θεοκλύμενο (Σωτήρη Σκάντζικα) εξαπατούν και με μηχανορραφίες η μάντισσα Θεονόη (Νταίζη Σεμπεκοπούλου) δίνει λύσεις το κουβάρι του μύθου να κυλήσει. Βασισμένο στην ‘’Ελένη’’ του Ευριπίδη σε έμμετρο λόγο, παρωδία και σάτιρα μαζί, μια άλλη εκδοχή, πιο σύγχρονη, πιο πειραγμένη… σαν άλλη ‘’Μήδεια’’ του Μποστ, παρωδία – κωμωδία της αρχαίας τραγωδίας απόλυτα συγχρονισμένη με την εποχή μας και ταυτόχρονα πιστή στο μύθο και στην εξέλιξη κατά το έργο του Ευριπίδη.
Η “Ελένη”ζωντανεύει μπροστά στα μάτια των θεατών δίνοντας μία νέα πνοή και μια φρέσκια ματιά γεμάτη πίστη, όραμα, δουλεία και κατάθεση ψυχής στο ανέβασμα του έργου.
Αχ Ελένη…για ένα πουκάμισο αδειανό…για μιαν Ελένη που λέει και ο ποιητής, σοφά θέτει ερωτήματα και αναπάντητα μένουν ακόμα. Τα τείχη της Τροίας έπεσαν κι ακόμα απαντήσεις να δοθούν… Έργο Ελληνικό καθαρά αντιπολεμικό, διαχρονικό και επίκαιρο, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία όπου κι αν παίχτηκε κάνοντας την έκπληξη του καλοκαιριού.
Πρωταγωνιστούν:
Βάσω Γουλιελμάκη
Δημήτρης Γιώτης
Νταίζη Σεμπεκοπούλου
Σωτήρης Σκάντζικας
Μαρία Δρακοπούλου
Αλέξανδρος Κλημόπουλος
Μίλτος Σαμαράς
Ιάσων Λαγουτάρης
Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη, όπως σε όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ο Περιφερειάρχης Ν. Φαρμάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Ν. Κοροβέσης καλούν τους Ηλείους στον υπέροχο χώρο του ΣΙΝΕ ΡΟΔΟΝ να απολαύσουν την παράσταση.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα