23/10/202018:21

Ν. Παππάς από Πύργο: «Εγκληματική εγκατάλειψη των έργων του Πατρών-Πύργου, μεγάλο πλήγμα για την περιοχή. Η Ν.Δ. να επιστρέψει στον σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ»- Συναντήσεις με φορείς για την οικονομία στο Επιμελητήριο Ηλείας (Photos)

Επίσκεψη του τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτή Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών, Νίκου Παππά – Επαφές με τοπική αυτοδιοίκηση και φορείς για τον Πατρών-Πύργου

Εγκληματική εγκατάλειψη των έργων του Πατρών-Πύργου, μεγάλο πλήγμα για την περιοχή. Η Ν.Δ. να επιστρέψει στον σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ»

Επίσκεψη στην Ηλεία πραγματοποιεί, σήμερα και αύριο, ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών, Νίκος Παππάς. Στο πλαίσιο αυτής, πραγματοποιεί συναντήσεις με δημάρχους και εκπροσώπους φορέων, με κύριο θέμα συζήτησης το «πάγωμα» των έργων του Πατρών-Πύργου από τη Ν.Δ.

Σε σύσκεψη που είχε στη Βάρδα με τον δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Γιάννη Λέντζα, τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, Ανδρέα Τσίρο και εκπροσώπους φορέων, ο Νίκος Παππάς ανεφερε: «Στον Πατρών-Πύργου είχαμε χρηματοδότηση, συμβάσεις και έργα που υλοποιούνταν. Η απόφαση της Ν.Δ. να “παγώσει” το έργο είναι ακατανόητη και θα στοιχίσει, δυστυχώς, σε ανθρώπινες ζωές και στην τοπική οικονομία».

Συμπληρώνοντας πως «πάρα τα όσα λέει ο κ. Καραμανλής, η Κομισιόν έχει απαντήσει ότι οι ελληνικές αρχές έχουν καταθέσει ως τώρα μόνο κάποιες αρχικές πληροφορίες. Κανέναν πλήρη φάκελο, δηλαδή. Ο κ. Καραμανλής πρέπει να ξαναδεί ότι το πισωγύρισμα δεν βοηθά. Εμείς είμαστε εδώ για να στηρίξουμε μια επιλογή επανεκκίνησης του έργου στη βάση του σχεδιασμού και της υλοποίησης που προχωρούσε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Αμέσως μετά, ο Νίκος Παππάς, ο οποίος συνοδεύεται από τον βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και αναπληρωτή τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του κόμματος, Διονύση Καλαματιανό, επισκέφτηκε ένα από τα εργοτάξια του -μέχρι πριν από λίγους μήνες- υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομου (στον κόμβο Γερακίου Αμαλιάδας). Εκεί διαπίστωσε την πλήρη απουσία έργου και «την εγκληματική εγκατάλειψη που θα επιφέρει μεγάλο πλήγμα στην τοπική κοινωνία και οικονομία», όπως ανέφερε.

Σχολιάζοντας το «πάγωμα» όλων των μεγάλων έργων υποδομής σε πολλές περιοχές της χώρας, κατά τους τελευταίους 15 μήνες, μίλησε για μια ανεξήγητη και εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος πολιτική εκ μέρους της Ν.Δ., προσθέτοντας: «Ο κλάδος των υποδομών και των κατασκευών θα μπορούσε να αποτελέσει διέξοδο για την εθνική οικονομία. Και δαπάνες θα γίνουν και θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν και έσοδα για το δημόσιο θα προκύψουν και -σε λίγα χρόνια- η Ελλάδα θα έχει ένα βελτιωμένο απόθεμα υποδομών με ολοκληρωμένα τα σιδηροδρομικά, οδικά και τηλεπικοινωνιακά δίκτυα».


Επόμενη σύσκεψη έγινε στο Επιμελητήριο Ηλείας, στον Πύργο, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο Κ. Νικολούτσο και μέλη του Επιμελητηρίου, εκπροσώπους φορέων και της δημοτικής αρχής της πόλης.

Τόνισε ότι «η Ν.Δ. εφαρμόζει με συνέπεια το νεοφιλελεύθερης κοπής σχέδιο Πισσαρίδη. Τόσο με τον αποκλεισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τα χρηματοδοτικά εργαλεία στήριξης απέναντι στις οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού όσο και με τον νέο πτωχευτικό, ο οποίος δίνει στον πιστωτή το “πιστόλι”, παύει την προστασία της α’ κατοικίας, ανοίγει τον δρόμο της εκκαθάρισης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των σωρηδόν απολύσεων. Για αυτό και πρέπει να αποσυρθεί. Οι επιχειρήσεις δεν είναι “ζόμπι”, όπως τις χαρακτηρίζουν τα κυβερνητικά στελέχη. Πρέπει να στηριχθούν άμεσα και γενναία».

Τον Νίκο Παππά συνοδεύουν, εκτός από τον Διονύση Καλαματιανό, οι πρώην βουλευτές Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Μάκης Μπαλαούρας και Δημήτρης Μπαξεβανάκης, το μέλος της ΚΕΑ του κόμματος, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, ο συντονιστής της Ν.Ε. Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργος Σαϊτάς και ο συνεργάτης του τομεάρχη, Κώστας Αγόρης.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται με επισκέψεις στην Αμαλιάδα και τη Ζαχάρω, όπου θα έχει συναντήσεις με φορείς, και με κομματική σύσκεψη.

Σοβαρές ευθύνες στην κυβέρνηση για τον δρόμο Πύργου-Παρών επέρριψε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Πύργου, ο πρώην υπουργός και τομεάρχης Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς. «Εδώ και πολύ καιρό ζητάμε έγγραφα και συγκεκριμένα στοιχεία για αυτά που έχουν καταθέσει στην Ε.Ε αλλά δεν έχουν τίποτα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς που από σήμερα πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στην Ηλεία.

Συναντήσεις με φορείς στο Επιμελητήριο Ηλείας στον Πύργο

Ο κ. Παπάς στις συναντήσεις με φορείς της οικονομίας στην Ηλεία ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:  

Η ΝΔ εφαρμόζει με συνέπεια το νεοφιλελεύθερης κοπής σχέδιο Πισσαρίδη. Και με τον αποκλεισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τα χρηματοδοτικά εργαλεία στήριξης απέναντι στις οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού και με τον νέο πτωχευτικό που τις οδηγεί σε προσχεδιασμένες εκκαθαρίσεις.
🔴 Ο πτωχευτικός της ΝΔ πρέπει να αποσυρθεί. Δίνει στον πιστωτή το πιστόλι, παύει την προστασία της α’ κατοικίας, ανοίγει τον δρόμο για μαζικές πτωχεύσεις ΜμΕ και σωρηδόν απολύσεις. Οι επιχειρήσεις δεν είναι «ζόμπι», όπως τις χαρακτηρίζουν τα κυβερνητικά στελέχη. Πρέπει να στηριχθούν άμεσα και γενναία.
🔴 Η υλοποίηση υποδομών θα βοηθήσει να βάλουμε φρένο στη βύθιση της οικονομίας. Για τον «Πατρών-Πύργου», η Κομισιόν λέει ότι δεν έχει λάβει πλήρη φάκελο από τον κ. Καραμανλή. Πως θα γίνει το έργο; Πρέπει να επιστρέψουμε στην υλοποίηση του σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ που έδινε αποτελέσματα.

Από τη συνάντησή μας με τον πρόεδρο Κ. Νικολούτσο και μέλη του Επιμελητηρίου Ηλείας, εκπροσώπους φορέων του Πύργου και της δημοτικής αρχής της πόλης. Μαζί με τον βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία,

Dionysis Kalamatianos – Διονύσης Καλαματιανός

, τους πρώην βουλευτές του κόμματος, Μ. Μπαλαούρα και Δ. Μπαξεβανάκη, και τον συντονιστή της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας, Γ. Σαϊτά.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα