27/11/202320:17

Ναυάγιο στη Λέσβο: Στο «μικροσκόπιο» της ΕΥΠ το φοργητό πλοίο «Raptor» που βυθίστηκε ανοιχτά της Μυτιλήνης- Οι παρατυπίες στα έγγραφα- Συνεχίζονται οι έρευνες για την ανεύρεση των 12 ακόμη αγνοούμενων

Στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ερευνούν τις τελευταίες ώρες την υπόθεση με το ναυάγιο του φορτηγού πλοίου Raptor που βυθίστηκε στο Βόρειο Αιγαίο, ανοιχτά της Μυτιλήνης, με απολογισμό μέχρι στιγμής έναν νεκρό, έναν διασωθέντα και 12 αγνοούμενους.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο στόχαστρο της ΕΥΠ είχε μπει εδώ και αρκετό καιρό το συγκεκριμένο πλοίο, καθώς είχε βεβαρημένο παρελθόν και ειχε διαπιστωθεί από τα έγγραφά του ότι υπήρχαν παρατυπίες με αποτέλεσμα να είναι καταχωρημένο στη «μαύρη λίστα» διεθνών αρχών ελέγχου.

Το φορτίο που μπορεί να είχε το πλοίο είναι η αιτία για την οποία η ΕΥΠ ασχολείται με την υπόθεση, ενώ η έρευνα θα επεκταθεί και στο δρομολόγιο του πλοίου κυρίως μάλιστα στον πραγματικό προορισμό του.

Βίντεο – ντοκουμέντο: Η στιγμή της βύθισης

Τουρκική ιστοσελίδα κατέγραψε το πλοίο Raptor, το οποίο ναυάγησε στα ανοιχτά της Μυτιλήνης, να δίνει άνιση μάχη με τα κύματα πριν βυθιστεί.

Το Raptor φαίνεται στο βίντεο να παλεύει να μείνει στην επιφάνεια, τη στιγμή που η πρύμνη του έχει ήδη βυθιστεί ενώ παράλληλα έχει εκπέμψει «MAYDAY».

Το πλοίο εξέπεμψε σήμα βοήθειας το μεσημέρι της Κυριακής (26/11)στην θαλάσσια περιοχή 4,5 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης. Ο πλοίαρχος του bulk carrier είχε δήλωσε αρχικά μηχανική βλάβη και στη συνέχεια μικρή κλίση του πλοίου.

Στην περιοχή έφτασαν 5 παραπλέοντα φορτηγά πλοία και τρία σκάφη του Λιμενικού, ενώ πέταξαν άμεσα ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του Πολεμικου Ναυτικού. Στις επιχειρήσεις των ελικοπτέρων διασώθηκε ένας μηχανκός, ενώ έχει βρεθεί νεκρός ο Αιγύπτιος ναύτης, ο οποίος σήμερα ταυτοποιήθηκε

Στο πλοίο «Raptor», επέβαιναν συνολικά 14 άτομα πλήρωμα (Ένας Ινδός, έντεκα Αιγύπτιοι και δύο Σύροι) και μετέφερε αλάτι από την Αίγυπτο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Πηγή: Cnn.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα