28/04/202120:20

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Ηλείας: “Αφού δεν έχουν να παρουσιάσουν δικά τους έργα, οικειοποιούνται τα έργα του ΣΥΡΙΖΑ”

Αφού δεν έχουν να παρουσιάσουν δικά τους έργα, οικειοποιούνται τα έργα του ΣΥΡΙΖΑ

Η τοπική ΝΔ, για μια ακόμα φορά, επιχειρεί να παραπλανήσει τους πολίτες και να παρουσιάσει ως έργα της σημερινής κυβέρνησης αυτά που ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδίασε, χρηματοδότησε και δημοπράτησε. Ας δούμε, λοιπόν, ορισμένα από όσα υλοποίησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την Ηλεία:

  1. Ολοκλήρωσε την κατασκευή των μεγάλων οδικών αξόνων που είχαν καταντήσει γεφύρι της Άρτας, όπως τους αυτοκινητόδρομους Κορίνθου-Πάτρας και Αντιρρίου-Ιωαννίνων.
  2. Εξασφάλισε χρηματοδότηση, δημοπράτησε και ξεκίνησε την κατασκευή της Πατρών – Πύργου. Το μόνο που έχει να πει γι’ αυτό η ΝΔ είναι ότι εδώ και 13 μήνες σταμάτησε την κατασκευή και τώρα μπορούμε να «θαυμάζουμε» έρημα εργοτάξια.
  3. Εξασφάλισε χρηματοδότηση και δημοπράτησε την πρώτη φάση των έργων για την ανάδειξη και την ήπια αξιοποίηση του Καϊάφα, ο οποίος είχε αφεθεί στη φθορά και στην απαξίωση, μετά από δεκαετίες αδιαφορίας των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
  4. Έβαλε για πρώτη φορά την Ηλεία στον πανεπιστημιακό χάρτη, ιδρύοντας τρία πανεπιστημιακά τμήματα. Η ΝΔ κατάργησε ήδη το ΤΕΦΑΑ του Πύργου και επίκειται η συρρίκνωση των άλλων δύο με την καθιέρωση της βάσης εισαγωγής.
  5. Διασφάλισε χρηματοδότηση, δημοπράτησε και ξεκίνησε την κατασκευή της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στην Τριανταφυλλιά, σώζοντας τους κατοίκους της Ηλείας από τον εφιάλτη των σκουπιδιών.
  6. Χρηματοδότησε τη μελέτη για το φράγμα Πηνειού, το οποίο αφέθηκε επί δεκαετίες στην τύχη του, λεηλατήθηκε και είχε σοβαρά προβλήματα λειτουργίας. Στην προμελέτη υπάρχουν αναλυτικά τα έργα που θα γίνουν, όπως: χώροι τουριστικών καταλυμάτων και αναψυχής, εγκαταστάσεις ναυταθλητισμού, άθλησης και διαμονής, ενίσχυση χλωρίδας και πανίδας, δημιουργία παραλίμνιου δρόμου, αξιοποίηση πράσινων μονοπατιών για περιπατητές και ποδηλάτες. Υπάρχει κάποιο επιπλέον έργο που να πρόσθεσε η σημερινή κυβέρνηση; Αλήθεια, πότε θα αναρτηθούν στη Διαύγεια τα τεύχη δημοπράτησης;

Και όλα αυτά έγιναν σε συνθήκες μνημονίων και σκληρής δημοσιονομικής επιτήρησης. Σήμερα που, χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα βγήκε από τα μνημόνια και δεν υπάρχουν δημοσιονομικοί περιορισμοί, θα ήταν ενδιαφέρον να παρουσιάσει η ΝΟΔΕ τα έργα που η κυβέρνηση της ΝΔ σχεδίασε, χρηματοδότησε και εκτελεί στο νομό μας. Δυστυχώς για τον τόπο μας, δεν χρειάζεται να μπουν στον κόπο. Δεν υπάρχει ούτε ένα τέτοιο έργο. Το μόνο, λοιπόν, που τους μένει είναι να οικειοποιούνται τα έργα που σχεδίασε, μελέτησε, χρηματοδότησε και δημοπράτησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Τους ευχόμαστε καλή Ανάσταση!

ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα