05/06/202415:15

Νέα Αριστερά Ηλείας: Oι υποψήφιες ευρωβουλεύτριες Νάντια Κουλουμπή και Κατερίνα Φλώρου σε Ζαχάρω, Πύργο, Ανδραβίδα, Λεχαινά (Photos)

Την Τρίτη 4 Ιουνίου περιόδευσαν στην Ηλεία οι υποψήφιες ευρωβουλεύτριες Νάντια Κουλουμπή και Κατερίνα Φλώρου, συνοδευόμενες από στελέχη της Νέας Αριστεράς Ηλείας, καθώς και τον πρώην βουλευτή Μάκη Μπαλαούρα.

Η περιοδεία ξεκίνησε από τη Ζαχάρω όπου συνομίλησαν με πολίτες, εργαζόμενους και επιχειρηματίες της περιοχής, ενώ επισκέφθηκαν και το Κέντρο Υγείας Ζαχάρως.

Στο Νοσοκομείο του Πύργου συναντήθηκαν με εργαζόμενους και γιατρούς, όπου αναδείχθηκε για άλλη μια φορά το ζήτημα της υποστελέχωσης, των μετακινήσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, των εξαντλητικών συνθηκών εργασίας και η κυβερνητικές επιδιώξεις για ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λεχαινών είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με πυροσβέστες τόσο για τα ζητήματα που τους αφορούν όσο και για τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης στο περιβάλλον και στην πρόκληση πυρκαγιών, που στην Ηλεία έχουν καταστροφικά αποτελέσματα.

Στη Δομή Προσφύγων και Μεταναστών στην Μυρσίνη δεν επετράπη η είσοδος, κάτι που δεν συνέβαινε στο παρελθόν όταν δημιουργήθηκε η Δομή για να καλύψει τις ανάγκες ανθρώπων που βρέθηκαν στη χώρα μας, αφού αναγκάστηκαν να φύγουν από τις πατρίδες τους υπό δύσκολες και πολλές φορές επικίνδυνες συνθήκες.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με περιοδεία στην Ανδραβίδα και στα Λεχαινά, με συζητήσεις με πολίτες και ανθρώπους της αγοράς, όπου τονίστηκε ιδιαίτερα το θέμα της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας που οξύνεται με αποκλειστική ευθύνη της ΝΔ, η οποία αρνείται να πάρει οποιοδήποτε μέτρο για τη συγκράτηση των τιμών.

Οι υποψήφιες ευρωβουλεύτριες, καθώς και τα στελέχη της Νέας Αριστεράς κατέθεσαν τις προτάσεις τους για την ήττα της ΝΔ και την αλλαγή πορείας στη χώρα, καθώς και για μια άλλη Ευρώπη κοινωνική, δίκαιη, οικολογική και φιλειρηνική.

Την Κυριακή, με το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς, δίνουμε φωνή στο δίκιο μας!

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΗΛΕΙΑΣ

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα