Νέα Φιγαλεία Δήμου Ζαχάρως: Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για τον 9χρονο που νοσηλεύεται με εγκεφαλίτιδα και όχι μηνιγγίτιδα,διασωληνωμένος στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία» Παίδων στην Αθήνα
Ο 9χρονος μαθητής είναι σε σταθερή κατάσταση, αλλά ακόμα δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο και οι γιατροί συνιστούν ψυχραιμία
Κρίσιμα είναι τα επόμενα 24ωρα για τον 9χρονο, μαθητή δημοτικού από την Νέα Φιγαλεία, που διαγνώστηκε με ιογενή μηνιγγίτιδα και νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία» Παίδων στην Αθήνα.
Ο 9χρονος μαθητής είναι σε σταθερή κατάσταση, αλλά ακόμα δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο και οι γιατροί συνιστούν ψυχραιμία, περιμένοντας να δουν πώς θα ανταποκριθεί ο μικρός στην θεραπεία που του χορηγείται.
Ο Κωνσταντίνος Μητρόπουλος Δήμαρχος Ζαχάρως βρέθηκε χθες (10/01) στη Νέα Φιγαλεία και ενημερώθηκε για την κατάσταση του παιδιού, ενώ επέβλεψε και την απολύμανση που έγινε στο δημοτικό και στο νηπιαγωγείο της κοινότητας.
Αισιοδοξία επικρατεί για την κατάσταση της υγείας του παιδιού ηλικίας 9 ετών από τη Ζαχάρω Ηλείας, το οποίο νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» με εγκεφαλίτιδα και όχι μηνιγγίτιδα όπως μεταδόθηκε αρχικά, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ALPHA.
Συγκεκριμένα, το παιδάκι ηλικίας 9 ετών εξακολουθεί να βρίσκεται στη ΜΕΘ σε σταθερή κατάσταση, αλλά όπως τόνισε η μητέρα του, τις επόμενες ώρες οι θεράποντες ιατροί αναμένεται να το ξυπνήσουν και να το μεταφέρουν σε κλίνη, όπου θα παρακολουθείται.
«Το παιδί μου δεν έχει μηνιγγίτιδα, αλλά εγκεφαλίτιδα. Είναι από υψηλό πυρετό που πέρασε στα ξαφνικά, χωρίς να το γνωρίζουμε. Το παιδί μου είναι πολύ καλά και σήμερα θα το ξυπνήσουν και αύριο μπαίνει σε δωμάτιο.
Είναι κάτι που θεραπεύεται, έτσι όπως μου είπαν οι γιατροί. Δεν είναι κάτι, μου λέει, ότι δεν είναι κάτι σοβαρό αυτό. Η καρδιά του λειτουργεί κανονικά, οπότε δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι», υπογράμμισε η μητέρα του 9χρονου, μιλώντας στον ALPHA.
Εγκεφαλίτιδα: Πώς αντιμετωπίζεται
Η εγκεφαλίτιδα είναι φλεγμονή των μεμβρανών που περιβάλλουν τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό.
Συνήθως προκαλείται από ιούς, βακτήρια, παράσιτα. Η εγκεφαλίτιδα διακρίνεται σε πρωτογενή, όταν ο ιός εισέρχεται απευθείας στον εγκέφαλο, που είναι και η πιο σοβαρή περίπτωση και δευτερογενή, όταν ο ιός εισέρχεται στον εγκέφαλο από την συστηματική κυκλοφορία και εξελίσσεται ηπιότερα.
Εκ των βασικών αιτίων της εγκεφαλίτιδας είναι οι ιοί. Αν και οι εμβολιασμοί έχουν συμβάλλει σημαντικά στη μείωση των κρουσμάτων εγκεφαλίτιδας, ιοί όπως ο ερπητοϊός, ο ιός του Δυτικού Νείλου (που μεταφέρεται από τα κουνούπια) και της λύσσας (που φέρεται από έναν αριθμό διαφορετικών ζώων) μπορούν να προκαλέσουν εγκεφαλίτιδα.
ΠΗΓΗ: eleftherostypos.gr