07/03/202313:04

Νέα παρέμβαση του δημάρχου Πύργου Παν. Αντωνακόπουλου για ισονομία της πυρόπληκτης Ηλείας με την Εύβοια

Άλλη μια παρέμβαση προς την κατεύθυνση να τηρούνται και για την Ηλεία οι όποιες αποφάσεις του κράτους για την πυρόπληκτη Εύβοια, πραγματοποίησε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.

Είναι άλλωστε γνωστό πως και το προηγούμενο διάστημα έχουν υπάρξει από πλευράς του δημάρχου Πύργου διαρκείς, ανάλογες παρεμβάσεις – αιτήματα προς όλη την αρμόδια ιεραρχία.

Στην προκειμένη περίπτωση, με αφορμή την πρόσφατη ψήφιση της παράτασης διάρκειας συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που προέκυψαν από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2021 σε φορείς που εδρεύουν εντός των διοικητικών ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, ο δήμαρχος Πύργου με έγγραφο του προς τον Υπουργείο Εσωτερικών και τον Υπουργό κ. Βορίδη, επισημαίνει μεταξύ άλλων πως:

«Όπως γνωρίζετε, η Ηλεία βρίσκεται σε αλλεπάλληλο καθεστώς έκτακτης ανάγκης τα τελευταία χρόνια, κι ειδικά από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021 κι έπειτα. Ζητούμε να μεριμνήσετε ώστε ανάλογα και δίκαια να προστεθεί και για την Π.Ε. Ηλείας, στο πλαίσιο του καθεστώτος της έκτακτης ανάγκης, να υπάρξει παράταση στη χρονική διάρκεια των συμβάσεων με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (Ι.Δ.Ο.Χ.) των υπαλλήλων κλάδων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ), που προσελήφθησαν για την εκτέλεση αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων και των έργων αποκατάστασης υποδομών, για την αντιμετώπιση των αναγκών που προέκυψαν μετά τις πυρκαγιές του 2021».

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα