18/12/202319:23

Νέα στοιχεία για την υπόθεση της Αράχωβας: «Ο κακοποιητής του χάσκι Όλιβερ δεν είναι στο οικείο περιβάλλον του»

Κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεση του θανάτου του Όλιβερ του χάσκι της Αράχωβας φαίνεται ότι βρίσκεται η αστυνομία. Αν και τις προηγούμενες εβδομάδες διακινούνταν έντονα από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ. ότι ο θάνατος του ζώου επήλθε από επίθεση από αγέλη σκύλων, φαίνεται πως το σενάριο της κακοποίησης από άνθρωπο έχει επανέλθει «στο τραπέζι».

Η Μάρθα Πουλτίδου, επικεφαλής της ομάδας κατά της κακοποίησης ζώων, μιλώντας στο MEGA, δήλωσε ότι μαρτυρίες που έχει στα χέρια της η αστυνομία «φωτογραφίζουν» τον δράστη και υποστήριξε πως δεν είναι στον κύκλο του ιδιοκτήτη. «Δεν είναι ο συγκεκριμένος άνθρωπος που δείχνεται αυτή τη στιγμή», είπε και άφησε να εννοηθεί ότι είναι κάποιος επιφανής.

Η ίδια κατηγόρησε την αστυνομία για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, χαρακτηρίζοντας τη στάση του υποτιμητική για τους φιλόζωους. «Ακούγαμε την ΕΛ.ΑΣ. να λέει ότι ήταν αγέλη σκύλων και όλες εκείνες τις ημέρες που χάθηκε ο Όλιβερ, δεν υπήρχε πουθενά σε κάποιο πλάνο με έναν άνθρωπο. Υπήρξε αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης, ώστε να πάει στο σενάριο της αγέλης σκύλων, το οποίο ήταν πραγματικά ντροπή η υποτίμηση της νοημοσύνης μας, ενώ υπήρχε το βίντεο αυτό στα χέρια τους», είπε.

Αναφέρθηκε, επίσης, στη γνωμάτευση καθηγητή Κτηνιατρικής, ο οποίος έχει προσληφθεί ως τεχνικός σύμβουλος από την πλευρά των φιλοζωικών οργανώσεων και επιβεβαιώνει τη γνωμάτευση της πρώτης κτηνιάτρου που εξέτασε τον Όλιβερ, η οποία μιλούσε για τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο και όχι δαγκωματιές από αγέλη σκύλων ή άλλων ζώων.

«Από την πρώτη στιγμή βγαίνω και φωνάζω ότι υπάρχει ιατροδικαστής, γιατί ήδη είχα μιλήσει, είχα ήδη δει τις φωτογραφίες, ήξερα τι είχε γίνει και ποια ήταν η άποψη των καθηγητών. Βλέπουμε ότι μας κορόιδευαν μέσα στα μούτρα μας. Είναι υποτιμητικό αυτό. Δεν είμαστε ακοινώνητοι, ούτε ζούμε στο υπερπέραν», συμπλήρωσε η κα. Πουλτίδου.

Πηγή: Ethnos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα