Νέο προκλητικό σόου από την Τουρκία: Τουρκικό F-16 πάνω από τον «Πορθητή» - Δείτε ΒΙΝΤΕΟ
01/01/197002:00

Νέο προκλητικό σόου από την Τουρκία: Τουρκικό F-16 πάνω από τον «Πορθητή» – Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

[ad_1]

Επίδειξη δύναμης και αδιαλλαξίας από την Τουρκία σχετικά με την συνεχιζόμενη προκλητικότητα στην ανατολική Μεσόγειο.

Πάνω από το γεωτρύπανο Πορθητής το οποίο διεξάγει γεώτρηση δυτικά της Πάφου πέταξε τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος F16 και μάλιστα το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας δημοσιοποίησε σχετικό βίντεο μέσω twitter.

Στο βίντεο φαίνεται ένα F-16 να πραγματοποιεί χαμηλή πτήση πάνω από το Φατίχ και τη φρεγάτα ‘Μπαρμπαρός’ που το συνοδεύει.

Hava Kuvvetlerimize ait bir F-16 savaş uçağımız Doğu Akdeniz’de bulunan Fatih Sondaj Gemimizi ve ona refakat eden TCG BARBAROS Fırkateynimizi selamladı.#MSB #TSK pic.twitter.com/NbR9bEZ4sO

— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) 27 Ιουνίου 2019

Το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας αναφέρει: «Το πολεμικό αεροσκάφος των Αεροπορικών μας Δυνάμεων χαιρέτησε το γεωτρύπανό μας Φατίχ που βρίσκεται στην ανατολική Μεσόγειο και τη φρεγάτα μας «Μπαρμπαρός» που το συνοδεύει».

Στο μεταξύ, η Τουρκία σκέπτεται να εγκαταλείψει την αγορά των F-35, σύμφωνα με δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής Yeni Safak.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο λόγος που γίνονται σκέψεις για «πάγωμα» της αγοράς, είναι πως θεωρείται ότι η Άγκυρα θα είναι εξαρτημένη από τις ΗΠΑ για τυχόν τεχνικές βλάβες στα αεροσκάφη και επομένως θα συνεχιστεί ο εκβιασμός από τους Αμερικανούς.

Η τουρκική εφημερίδα υπό τον τίτλο «ας μην πάρουμε τα F35», αναφέρει ότι την ώρα που οι ΗΠΑ απειλεί την Τουρκία λέγοντάς της «αν πάρετε τους S400, δεν θα σας πουλήσουμε τα F35», η θέση να μην αγοραστούν τελικά τα αμερικανικά μαχητικά αρχίζει να υπερισχύει στην Άγκυρα.

Πηγές αναφέρουν στην εφημερίδα πως δυνάμεις του τουρκικού στρατού μαζί με την Προεδρία του υπουργείου Άμυνας θεωρούν ότι η πιο σωστή απόφαση θα είναι να μην αγοράσουν τελικά τα F35 από τους Αμερικανούς.

Υποστηρίζουν ότι τα συγκεκριμένα αεροσκάφη έχουν πολύ σοβαρά προβλήματα και κατά τη χρήση τους η Τουρκία θα εξαρτάται από τις ΗΠΑ.

Πηγές αναφέρουν ότι η Τουρκία θα πάρει πίσω τα χρήματα που έχει δώσει μέχρι σήμερα για την αγορά των F35 και αν χρειαστεί θα τα διεκδικήσει διά της δικαστικής οδού. Ταυτόχρονα, υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές, η Τουρκία θα μπορεί να συνεχίσει να είναι συνέταιρος στο πρόγραμμα παραγωγής των F35.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα