06/12/202319:07

Νέος διευθυντής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας ορίστηκε ο δημοσιογράφος Χάρης Χατζηχαραλάμπους

Νέος διευθυντής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας ορίστηκε ο δημοσιογράφος Χάρης Χατζηχαραλάμπους, όπως ανακοίνωσε το κυβερνών κόμμα το μεσημέρι της Τετάρτης 6 Δεκεμβρίου.

Μεταξύ άλλων ο Χάρης Χατζηχαραλάμπους έχει διατελέσει σύμβουλος επικοινωνίας στα υπουργεία Εξωτερικών και Τουρισμού και στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή, ενώ, έχει εργαστεί σε εφημερίδες και ιστοσελίδες.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου

Διετέλεσε επίσης διευθυντής της διεύθυνσης ενημέρωσης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και διευθυντής ενημέρωσης και επικοινωνίας του υπουργείου Υγείας. Σημειώνεται ότι στα φοιτητικά χρόνια του ήταν στέλεχος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Αναλυτικά το βιογραφικό του Χάρη Χατζηχαραλάμπου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΝΔ:

«Ο Χάρης Χατζηχαραλάμπους γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα. Κατάγεται από το Γύθειο και έχει μικρασιατικές ρίζες από την Σπάρτη της Πισιδίας. Τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ, έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες και ιστοσελίδες, ενώ ως σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας έχει συμμετάσχει σε προεκλογικές εκστρατείες σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.

Υπηρέτησε σε θέσεις ευθύνης του Δημόσιου Τομέα, έχοντας διατελέσει Γενικός Διευθυντής στη Γ.Γ. Αποδήμου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών (2008-2009).

Διετέλεσε επίσης Διευθυντής της Διεύθυνσης Ενημέρωσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (2011-2014), υπεύθυνος παραγωγής της εκπομπής των Ενόπλων Δυνάμεων «Με αρετή και τόλμη» της ΕΡΤ και εκπρόσωπος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε. (2014).

Από το 2019 έως και το 2021 ήταν Διευθυντής Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Υπουργείου Υγείας, συντονιστής της καθημερινής τηλεοπτικής ενημέρωσης για την πανδημία του κοροναϊού SARS-CoV-2 και της εβδομαδιαίας τηλεοπτικής ενημέρωσης για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης κατά της νόσου Covid-19.

Έχει ακόμα υπηρετήσει ως σύμβουλος επικοινωνίας στα Υπουργεία Εξωτερικών και Τουρισμού και στο Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή των Ελλήνων.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου, πτυχιούχος του Τμήματος Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Στη διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών του ήταν εκλεγμένος στο Κεντρικό Συμβούλιο και στην Κεντρική Γραμματεία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, καθώς και στο Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΦΕΕ (1995-1998).

Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού».

ΠΗΓΗ: in.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα