30/04/202123:47

Νέος σάλος στη Βρετανία: Το κινητό του Τζόνσον ήταν προσβάσιμο εδώ και 15 χρόνια στο διαδίκτυο- Ανησυχίες για ζητήματα εθνικής ασφάλειας

Ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου του Βρετανού πρωθυπουργού κυκλοφορεί στο διαδίκτυο μέσω ενός παλαιού δελτίου Τύπου – Ανησυχίες για ζητήματα εθνικής ασφάλειας

Σάλο έχει προκαλέσει στη Βρετανία η αποκάλυψη ότι ο αριθμός του εν ισχύ κινητού τηλεφώνου του Μπόρις Τζόνσον είναι προσβάσιμος εδώ και 15 χρόνια στο διαδίκτυο, εγείροντας ανησυχίες ακόμη και για ζητήματα εθνικής ασφάλειας.

Ο τηλεφωνικός αριθμός αναγράφεται σε παλιό δελτίο Τύπου, όταν ο νυν Βρετανός πρωθυπουργός ήταν σκιώδης Υφυπουργός Παιδείας.

Ο αριθμός, όπως αναφέρουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ισχύει ακόμη. Ωστόσο, στις σημερινές κλήσεις, δεν απαντά ο πρωθυπουργός αλλά αυτόματος τηλεφωνητής.

Η αποκάλυψη έρχεται μετά το σκάνδαλο Wallpaper-gate, αλλά και μετά από καταγγελίες ότι ο Μπόρις Τζόνσον είχε επαφές με άτομα που ζητούσαν εξυπηρετήσεις για τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες

, μέσω του προσωπικού του τηλεφώνου.

Μετά την αποκάλυψη, έγινε γνωστό ότι ο επικεφαλής της δημόσιας διοίκησης Σάιμον Κέις είχε καλέσει τον Μπόρις Τζόνσον να αλλάξει αριθμό. Ωστόσο η σύστασή του δεν έγινε δεκτή.

Αντίδραση υπήρξε από τον ηγέτη των Εργατικών Σερ Κιρ Στάρμερ, που υποστήριξε ότι πέραν των ζητημάτων περί προνομιακής πρόσβασης στον πρωθυπουργό, η ύπαρξη του τηλεφώνου του στο διαδίκτυο προκαλεί ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια. Αντίστοιχες παρατηρήσεις έκαναν και άτομα που έχουν ασχοληθεί με την εθνική ασφάλεια, εξηγώντας ότι άλλες χώρες ενδεχομένως θα μπορούσαν να επιδιώξουν πρόσβαση στο κινητό του Βρετανού πρωθυπουργού.

protothema.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα