05/07/202412:53

Νίκος Διαμαντόπουλος με επιστολή του προς το Ζάππειο Εκπαιδευτήριο Κωνσταντινουπόλεως: “Συγχαρητήρια για την ανάδειξη του Ολυμπιακού ιδεώδους”

Συγχαρητήρια επιστολή προς το Ζάππειο Εκπαιδευτήριο Κωνσταντινουπόλεως, απέστειλε ο κ. Νίκος Διαμαντόπουλος. Ο Ηλείος επικοινωνιολόγος και πρώην επικεφαλής της νεανικής Ανεξαρτησίας στον Δήμο Ήλιδας (2014-2019), θέλησε να εκφράσει επισήμως τα συγχαρητήρια του για την ανάδειξη, όπως επισημαίνει, του Ολυμπιακού ιδεώδους.
Αναλυτικά, όσα αναφέρει ο Νίκος Διαμαντόπουλος, απευθύνοντας συγχαρητήρια και επαινετικά λόγια, προς τους ανθρώπους του Ζαππείου Σχολείου Κωνσταντινουπόλεως.

“Με ιδιαίτερη χαρά και εξαιρετική τιμή, σας απευθύνω εγκάρδιο χαιρετισμό! Και το κάνω από την ολυμπιακή γη της Ηλείας. Από εδώ που βρίσκεται η Οικουμενική και ξακουστή Ολυμπία. Σας γράφω από τα ιερά χώματα της Ήλιδας, της διοργανώτριας Πόλης των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας.
Επικοινωνώ σήμερα μαζί σας, πληροφορηθείς από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (βλ. Open Tv), για μια εκδήλωση του Ζαππείου Σχολείου Κωνσταντινουπόλεως, εν σχέσει με το νόημα του Ολυμπισμού.

Μια εκδήλωση που έγινε προσφάτως και ήταν αφιερωμένη στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς και στους οραματιστές της αναβίωσης τους, αείμνηστους ευεργέτες Ευαγγέλη και Κωνσταντίνο Ζάππα, οι οποίοι υπήρξαν και ιδρυτές της Σχολής σας. Αναζητώντας περισσότερα στοιχεία στο διαδίκτυο, ενημερώθηκα ότι κατά την εν λόγω εκδήλωση του Ζαππείου Σχολείου Κωνσταντινουπόλεως, η οποία έλαβε χώρα με αφορμή το Ολυμπιακό έτος 2024 και τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, έγιναν:


– 1). Μία ιστορική αναδρομή των Ολυμπιακών Αγώνων

-2). Μία παρουσίαση για την προσφορά και τηνσυμβολή των εθνικών ευεργετών Ευαγγέλη και Κωνσταντίνου Ζάππα

– 3). Απαγγελία του Ολυμπιακού Ύμνου

– 4). Η αναπαράσταση της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας – 5). Δρώμενο με θέμα την Ειρήνη.

Δια της παρούσης, δεχθείτε παρακαλώ, τα ταπεινά μου αλλά ειλικρινή ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ και την έκφραση πολλαπλών Επαίνων για αυτή σας την πρωτοβουλία. Και τούτο διότι όπως αντελήφθην, δεν κάνατε μια εθιμο-τυπική εκδήλωση, αλλά κάτι ουσιώδες και επιτρέψτε μου να χαρακτηρίσω το περιεχόμενο του, μεγαλειώδες. Και αυτό, διότι θελήσατε να δώσετε και να καταδείξετε τα αυθεντικά νοήματα του Ολυμπισμού, του πνεύματος και της ιδέας, των ιδεωδών και των ιδανικών. Για την ευγενή άμιλλα και τον αγώνα τον καλό, για τον σεβασμό των ανθρώπων και την ειρήνη των λαών και βεβαίως, για κάτι απαράμιλλο εις τους αιώνες. Ότι ο αγώνας της αρετής, δεν γίνεται για τα χρήματα, αλλά για τον (αντίστοιχο) Κότινο της ταπεινότητας”.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα