29/04/202312:24

Νίκος Κοροβέσης: Μήνυμα για την Εργατική Πρωτομαγιά

Η Πρωτομαγιά είναι συνδεδεμένη με τους αγώνες των εργαζομένων για την βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου, για την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους, για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

Σήμερα, είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο να προστατευτεί η εργασία. Να διασφαλιστούν οι θέσεις απασχόλησης και να υπάρξει ένα πλαίσιο ικανό να υπερασπιστεί τα κεκτημένα δικαιώματα των εργατών.

Η Περιφερειακή αρχή Δυτικής Ελλάδας συνεχίζει να στέκεται έμπρακτα στο πλευρό των εργαζομένων που μάχονται για τα δίκαια αιτήματα τους, τις αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και την βελτίωση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας, όπως και στο πλευρό των ευάλωτων συμπολιτών μας αλλά και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Εξάλλου αυτό το αποδείξαμε στην περίοδο της πανδημίας βάζοντας πλάτη στα δύσκολα, με ειδικά προγράμματα και σημαντικούς πόρους για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας αλλά και της απασχόλησης ανέργων ώστε να αμβλύνουμε τις καταστροφικές συνέπειες της υγειονομικής κρίσης.

Άλλωστε η στήριξη και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας που σημαίνει και διατήρηση των θέσεων εργασίας, όπως επίσης η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και των προγραμμάτων απασχόλησης για την καταπολέμηση της ανεργίας, ήταν οι βασικοί πυλώνες στους οποίους στήριξε η Περιφέρεια το σχέδιο «Δυτική Ελλάδα: Η επόμενη μέρα της πανδημίας».

Συνεχίζουμε να έχουμε ως προτεραιότητα μας, δράσεις και πολιτικές που συμβάλλουν στη διεύρυνση των θέσεων εργασίας, συνεχίζουμε να είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους και στον επιχειρηματικό κλάδο, ακούγοντας τις ανάγκες τους, γιατί η προστασία της εργασίας και της κοινωνικής συνοχής είναι προϋπόθεση Δημοκρατίας.

Καλή Πρωτομαγιά

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα