20/06/201923:25

Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας: Με ταχείς ρυθμούς οι ενέργειες για Αξονικό τομογράφο και νέο σύγχρονο Ψηφιακό Ακτινολογικό εργαστήριο

Σήμερα, Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019 έγινε η πρώτη συνάντηση Ακτινοφυσικού, μελετητή, του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, του Διοικητή του Νοσοκομείου και του νέου Δημάρχου για τη διευθέτηση του χώρου και την τελική διαμόρφωση των σχεδίων για την εγκατάσταση, αδειοδότηση και λειτουργία Αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Διευθετήθηκαν θέματα μεταφοράς ασθενών από τις άλλες κλινικές του Νοσοκομείου, η διαρρύθμιση των χώρων ώστε η διαλειτουργικότητα μεταξύ της νέας πτέρυγας και του νέου χώρου Αξονικού τομογράφου να λειτουργεί αποτελεσματικά και αποφασίστηκαν οι παρεμβάσεις για την ασφαλή λειτουργία του Αξονικού.

Παράλληλα η επιτροπή προδιαγραφών αξιολόγησε το νέο αξονικό τομογράφο (θα είναι από την εταιρία Siemens) και ήδη έχει πληρωθεί η προκαταβολή της αγοράς του.

Έως τα τέλη Ιουνίου θα έχουν δοθεί οι μελέτες ακτινοφυσικής και θα προσαρμοστεί το πρόγραμμα εγκατάστασης ανάλογα με τις εσωτερικές γραφειοκρατικές διαδικασίες της απεγκατάστασης μηχανημάτων και επαναχρησιμοποίησης υλικών και πόρων στο χώρο που θα εγκατασταθεί ο Αξονικός τομογράφος.

Ακόμα αποφασίστηκε η ανάγκη δημιουργίας νέου Ακτινολογικού εργαστηρίου στη νέα πτέρυγα. Θα κατατεθεί αίτημα προς τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες καθώς ο ίδιος ο κ. Παπαδάκος έχει αποφασίσει νέο μεγάλο ποσό δωρεάς, ψηφιακού ακτινολογικού μηχανήματος τελευταίας γενιάς.

Η αποδοχή δωρεάς, η διαμόρφωση των χώρων στη νέα πτέρυγα, η διαδικασία έγκρισης προδιαγραφών η προκαταβολή δωρεάς και οι προβλεπόμενες προπαρασκευαστικές ενέργειες, θα πραγματοποιηθούν το πολύ σε μία εβδομάδα από σήμερα. Σήμερα έγινε επιστασία στον προτεινόμενο χώρο για το ακτινολογικό στη νέα πτέρυγα από τους ίδιους ανθρώπους που συνεργάστηκαν για τον Αξονικό τομογράφο, και βρέθηκαν λύσεις αξιόπιστες και προπάντων οργανωμένες και αποτελεσματικές για τον πολίτη της Ηλείας.

Έτσι με αυτά τα δύο μηχανήματα, καθώς και με τις ενέργειες πλήρους λειτουργίας του ισογείου στην νέα πτέρυγα, θα διαμορφωθεί το τοπίο για μία καλύτερη μέρα για την Αμαλιάδα και όλο το Νομό Ηλείας

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα