10/07/202415:12

Εστίαση: Στα «κάγκελα» οι επαγγελματίες του κλάδου ενάντια στην κυβέρνηση για το θέμα του ΦΠΑ – “Ντράπηκε και η ντροπή… Aγνοείτε επιδεικτικά την αγορά και βγάζετε ανακοινώσεις με ψεύτικο περιεχόμενο”

«Πλήρη άγνοια» καταλογίζουν στον εκπρόσωπο της ΝΔ γύρω από το θέμα των συντελεστών ΦΠΑ στην εστίαση τονίζοντας πως «η προπαγάνδα έχει και τα όρια της».

Δριμύ κατηγορώ στην κυβέρνηση Μητσοτάκη από πρωτοβουλία επαγγελματιών στην εστίαση που μιλούν για «αλαζονεία χωρίς φρένα» και «ανακοινώσεις με ψεύτικο περιεχόμενο».

Η πρωτοβουλία «Estiasigreece», μετά το μπρα ντε φερ Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ για τον ΦΠΑ στον καφέ, εστιάζει στην απάντηση που έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, στα λεγόμενα του Στέφανου Κασσελάκη.

Με τίτλο «ντράπηκε και η ντροπή» σημειώνουν πως ο «κ. Νίκος Ρωμανός, λογικά έχει πλήρη άγνοια γύρω απο το θέμα των συντελεστών ΦΠΑ στην εστίαση».

«Η προπαγάνδα έχει και τα όρια της»

Με τον κλάδο της εστίασης να βρίσκεται σε αναβρασμό η πρωτοβουλία εξαπολύει επίθεση στο κυβερνών κόμμα.

«Κύριε Ρωμανέ, το κόμμα σας σε δύο προεκλογικές περιόδους, το 2019 και το 2023 επένδυσε στην μείωση των συντελεστών ΦΠΑ εξαπατώντας την εστίαση», αναφέρουν αρχικά.

Και συνεχίζουν φανερά ενοχλημένοι: «Υποσχέθηκε ενιαίο ΦΠΑ 13% σε όλη την εστίαση και μείωση του στο 11% στο τέλος της τετραετίας.

Υποσχέθηκε μείωση φόρων και τους τελευταίους έξι μήνες έχετε αυξήσει δύο φορές τον ΦΠΑ στα σερβιριζόμενα αναψυκτικά και τα μη αλκοολούχα ροφήματα».

Κλείνουν λέγοντας: «Η προπαγάνδα έχει και τα όρια της, αλλά  εσείς τα ξεπεράσετε. Η αλαζονεία συνεχίζεται χωρίς φρένα!!!

Αγνοείτε επιδεικτικά την αγορά και βγάζετε ανακοινώσεις με ψεύτικο περιεχόμενο», ανεβάζοντας κατακόρυφα τους τόνους.

Η δήλωση Ρωμανού που προκάλεσε την οργή του «Estiasigreece»

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας καταλόγιζε «ρεσιτάλ διαστρέβλωσης της αλήθειας από τον Κασσελάκη». Διατυμπάνιζε επίσης πως «η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή ανακοίνωσε ότι μονιμοποιεί τον μειωμένο ΦΠΑ 13% στον καφέ που πωλείται μέσω take away και delivery, προς όφελος των εργαζόμενων και των νέων».

Το Σωματείο εστίασης και συναφών επαγγελμάτων “Διόνυσος” Πύργου συμμετέχει στις αντιδράσεις για τον ΦΠΑ στην εστίαση

Η πρωτοβουλία «Estiasigreece» (στην οποία συμμετέχει και το Σωματείο εστίασης και συναφών επαγγελμάτων “Διόνυσος” Πύργου) εστιάζει στην απάντηση που έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, στα λεγόμενα του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη.

Με τίτλο «Ντράπηκε και η ντροπή» σημειώνουν πως ο «κ. Νίκος Ρωμανός, λογικά έχει πλήρη άγνοια γύρω από το θέμα των συντελεστών ΦΠΑ στην εστίαση».

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

“Ντράπηκε και η ντροπή

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ.Νίκος Ρωμανός, λογικά έχει πλήρη άγνοια γύρω απο το θέμα των συντελεστών ΦΠΑ στην εστίαση.

Εκτός και αν γνωρίζει όποτε προπαγανδίζει κάνοντας το άσπρο μαύρο.

Κύριε Ρωμανέ, το κόμμα σας σε δύο προεκλογικές περιόδους, το 2019 και το 2023 επένδυσε στην μείωση των συντελεστών ΦΠΑ εξαπατώντας την εστίαση.

Υποσχέθηκε ενιαίο ΦΠΑ 13% σε όλη την εστίαση και μείωση του στο 11% στο τέλος της τετραετίας.

Υποσχέθηκε μείωση φόρων και τους τελευταίους έξι μήνες έχετε αυξήσει 2 φορές τον ΦΠΑ στα σερβιριζόμενα αναψυκτικά και τα μη αλκοολούχα ροφήματα.

Η προπαγάνδα έχει και τα όρια της, αλλά εσείς τα ξεπεράσετε.

Η αλαζονεία συνεχίζεται χωρίς φρένα!!!

Αγνοείτε επιδεικτικά την αγορά και βγάζετε ανακοινώσεις με ψεύτικο περιεχόμενο.”

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανέβασε τον ΦΠΑ στον σερβιριζόμενο καφέ στο 24%, έναντι 13% που ίσχυε μέχρι τις 30 Ιουνίου. Χθες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης με βίντεο στα social media κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε καφετέρια τόνισε ότι η εκτόξευση του ΦΠΑ στον καφέ από το 13% στο 24% είναι ένα «τελείως άδικο μέτρο».

Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Ν. Ρωμανός κατηγόρησε τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «διαστρέβλωση της αλήθειας» και «μαύρη προπαγάνδα».

«Το ψεύδος είναι το τελευταίο σωσίβιο των απελπισμένων. Τελευταίο παράδειγμα του ακραίου λαϊκισμού του είναι η ανάρτηση σχετικά με την τιμή του καφέ. Θα υποχρεωθεί να αντέξει τώρα το πικρό ποτήρι της αλήθειας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ρωμανός.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα