05/07/202311:22

Ο Ανδρέας Λοβέρδος αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ- Παραιτήθηκε από όλα τα όργανα, αλλά και από την ιδιότητα μέλους του κόμματος- Η δήλωσή του- H αντίδραση από Χαρ. Τρικούπη

Την παραίτησή του από όλα τα όργανα του ΠΑΣΟΚ, αλλά και από την ιδιότητα μέλους του κόμματος, γνωστοποίησε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρώην υπουργός και βουλευτής, αλλά και διεκδικητής της ηγεσίας στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές, έστειλε επιστολή στον Νίκο Ανδρουλάκη, εκθέτοντας τους λόγους της παραίτησής του, τους οποίος περιγράφει ως «αμιγώς πολιτικούς».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν εξελέγη βουλευτής στις πρόσφατες εκλογές, για πρώτη φορά από το 2000, καθώς ήρθε δεύτερος σε σταυρούς στον Βόρειο Τομέα της Αττικής, πίσω από τη Μιλένα Αποστολάκη.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

Εικόνα

Αντίδραση από Χαρ. Τρικούπη

“Καθένας κάνει τις επιλογές του και κρίνεται από αυτές”, σχολίασαν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την αποχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Παραλλήλως πηγές της Χαρ. Τρικούπη, προς… διαφώτιση της χρονικής αλληλουχίας των γεγονότων, διαμηνύουν ότι η επιστολή του κ. Λοβέρδου παραδόθηκε με τον αστυνομικό του στο γραφείο του Νίκου Ανδρουλάκη στη Χαριλάου Τρικούπη σχεδόν ταυτόχρονα με την ώρα που το πρώην πλέον στελεχος του ΠΑΣΟΚ, ανακοίνωνε την αποχώρησή του από το κόμμα.

Σε ό,τι αφορά δε τις πάγιες αιτιάσεις του Α. Λοβέρδου πως το κόμμα έχει αλλοιώσει τα κεντρωα χαρακτηριστικά του και τις θέσεις του, οι ίδιες πηγές παραπέμπουν στα αποτελέσματα της κάλπης: Το 32% των ψηφοφόρων του, η πλειοψηφία, προέρχεται από το Κέντρο.

Η κυρίαρχη εντύπωση στη Χαρ Τρικούπη είναι πως ο κ. Λοβέρδος βρίσκεται σε γραμμή σύμπλευσης με τη ΝΔ, εξ ου και είχαν προηγηθεί κόντρες με τον Νίκο Ανδρουλάκη, στον οποίο χρέωνε άρνηση συνεργασίας με την κυβέρνηση.

Ορισμένοι ωστόσο εκτιμούν πως δεν θα πάει απευθείας στη Ν.Δ αλλά ενδεχομένως να συγκροτήσει έναν νέο “πολιτικό φορέα”, υπενθυμίζοντας πως το είχε πράξει και στο παρελθόν, το 2012 με την Κίνηση “ΡΙΚΣΣΥ”.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα