17/05/202313:36

Ο Δήμαρχος Ήλιδας τίμησε μαθητές και εκπαιδευτικούς για τις διακρίσεις σε διαγωνισμούς ρομποτικής του 2ου Δημοτικού σχολείου Αμαλιάδας και του Γυμνασίου Σαβαλίων (photos)

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ 2ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΑΒΑΛΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ
Ο Δήμαρχος Ήλιδας τίμησε
μαθητές και εκπαιδευτικούς

-Γιάννης Λυμπέρης: «Αυτές είναι οι ξεχωριστές στιγμές στην θητεία ενός Δημάρχου»

Μαθητές και εκπαιδευτικούς του 2ου δημοτικού σχολείου Αμαλιάδας και του Γυμνασίου Σαβαλίων βράβευσε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης για τις διακρίσεις που πέτυχαν στους διαγωνισμούς Ρομποτικής, σε μία σεμνή εκδήλωση παρουσία του διευθυντή Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Ανδρέα Καρατζά και του διευθυντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Ανδρέα Ζέρβα.


Οι επιτυχίες των μαθητών αποτελούν τιμή για τον δήμο και ο Δήμαρχος δεν θα μπορούσε να μην επιβραβεύσει την προσπάθεια και τις διακρίσεις τους, τονίζοντας ότι θα τους στηρίξει σε κάθε ανάλογη συμμετοχή.

1η θέση για το 2ο δημοτικό!
Το 2ο δημοτικό σχολείο Αμαλιάδας κατέκτησε την 1η θέση σε περιφερειακό επίπεδο. Ειδικότερα, το σχολείο συμμετείχε στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Ρομποτικής που διοργάνωσε η WRO HELLAS, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας με την ομάδα «Κόροιβος» στην κατηγορία open “Ανοικτή κατηγορία Δημοτικού Έξυπνες πόλεις- Smart Cities” και κατέκτησε την 1η θέση, ενώ συμμετείχε και στον τελικό που διεξήχθη στην Αθήνα και ανάμεσα στις 65 ομάδες που συμμετείχαν προκρίθηκε στην ημιτελική φάση μέσα στις 20 καλύτερες.


Οι μαθητές που συμμετείχαν στην ομάδα και βραβεύτηκαν με αναμνηστικά είναι οι: Δημήτρης Βάνης, Γεωργία Τζαβάρα, Νεφέλη Καμαρινού, Γιώργος Κίτσος, Τσεχάν Γουέι και Ιωάννης Χαρίτος, με προπονητές τον δάσκαλό τους κ. Χρήστο Νικολούτσο και τον γονέα κ. Πάρη Κίτσο. Επίσης βραβεύτηκε και ο διευθυντής του σχολείου κ. Παναγιώτης Κλειδέρης.

2η θέση για το Γυμνάσιο Σαβαλίων

Το Γυμνάσιο Σαβαλίων συμμετείχε επίσης στον Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής της WRO στην Αθήνα και κατέκτησε την 2η θέση ανάμεσα σε 58 σχολεία, εκ των οποίων οι 55 ομάδες αφορούσαν ιδιωτικά και πρότυπα σχολεία.


Οι μαθητές που συμμετέχουν στην ομάδα και βραβεύτηκαν είναι οι: Σωτήρης Γαλιατσάτος, Βασίλης Καρύδης, Γεωργία Νικολοπούλου και Ευαγγελία- Ευανθία Αρφάνη, με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Παύλο Αδαμόπουλο, ενώ βραβεύθηκε και η διευθύντρια του σχολείου κ. Φωτεινή Μανουρά.


Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο κ. Αδαμόπουλος, η ομάδα προετοιμάζεται για τον παγκόσμιο διαγωνισμό, με πρώτο σταθμό την Αθήνα και πολλές ελπίδες να λάβει το εισιτήριο του τελικού!

Γιάννης Λυμπέρης: “Σημαντικό και ελπιδοφόρο”
«Αυτές είναι οι ξεχωριστές, ευχάριστες στιγμές στην θητεία ενός Δημάρχου, γιατί από τη μία έχεις να κάνεις με παιδιά, που είναι πολύ σημαντικό και ελπιδοφόρο, και από την άλλη έχεις να κάνεις με παιδιά που διαγωνίζονται στην μάθηση, την ευγενή άμιλλα, με συνομηλίκους τους πάνω στην ρομποτική, την σύγχρονη εκπαίδευση που ξεκινά από το δημοτικό και συνεχίζει στις υπόλοιπες βαθμίδες εκπαίδευσης» ανέφερε ο κ. Λυμπέρης και συμπλήρωσε: «Εγώ δεν μπορεί παρά να είμαι χαρούμενος με τις διακρίσεις των παιδιών των σχολείων μας και προφανώς οι δάσκαλοί τους είναι ευτυχισμένοι για τις διακρίσεις των μαθητών και στο πλευρό τους είναι και οι γονείς , γιατί η οικογένεια είναι αυτή που πρώτα διαπλάθει το παιδί της για να το παραλάβουν μετά οι δάσκαλοι και να το διαμορφώσουν σε μία προσωπικότητα χρήσιμη στην κοινωνία μας. Συγχαρητήρια στα παιδιά, τους καθηγητές, τους δασκάλους και τους γονείς, που πρέπει να είναι περήφανοι γι’ αυτά».

Ανδρέας Ζέρβας: “Συγχαρητήρια για την ευγενή άμιλλα”
Από την πλευρά του ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Ανδρέας Ζέρβας, έδωσε συγχαρητήρια σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς και δήλωσε: «Αποτελεί χαρά και τιμή για εμένα που παρευρίσκομαι σε αυτή την βράβευση, που γίνεται με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Λυμπέρη, και θέλω να συγχαρώ τα ίδια τα παιδιά που πετυχαίνουν τέτοιες διακρίσεις. Ταυτόχρονα να τα συγχαρούμε, διότι μαθαίνουν με υγιείς τρόπους την ευγενή άμιλλα, την ομαδικότητα και την συνεργατικότητα, που είναι ζητούμενο στην σύγχρονη μάθηση».

Ανδρέας Καρατζάς: “Τα παιδιά μπαίνουν στη νέα εποχή”
Συγχαρητήρια έδωσε και ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Ανδρέας Καρατζάς, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι μικρά παιδιά μπαίνουν στη νέα εποχή μέσα από τον σχολικό χώρο, όπου το Υπουργείο Παιδείας έχει προάγει τις δραστηριότητες της ρομποτικής και μαθαίνουν τον προγραμματισμό και τη νέα τεχνολογία μέσα σε υγιή εκπαιδευτικά πλαίσια. Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι ο δήμος αγκαλιάζει αυτές τις πρωτοβουλίες και χαίρομαι που ο κ. Λυμπέρης κάλεσε τους μαθητές να τους βραβεύσει και που δεσμεύτηκε να τους υποστηρίξει και την επόμενη χρονιά. Μέσα από όλη αυτή την διαδικασία είναι ελπιδοφόρο ότι τα παιδιά μπαίνουν σε μία νέα κοινωνία, όπου η συνεργασία είναι βασικό πράγμα».

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα