15/06/202008:52

Ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος στο γραφικό Κολίρι (photos)

Ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος στο γραφικό Κολίρι

    Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής η καρδιά της Δημοτικής Αρχής Πύργου  «σήκωσε» δυνατούς παλμούς στο Κολίρι.

    Ο Δήμαρχος  ΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, προσκεκλημένος του νέου Προέδρου της Κοινότητας ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, συνοδευόμενος από τον στενό  σύμβουλο και φίλο του ΤΑΚΗ ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟ, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΡΕΛΑ, τον πρόεδρο της ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ  ΑΝΔΡΕΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟ, τον Διευθυντή του Γραφείου του ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΑΣΤΕΡΓΙΟ  και τον Ειδικό συνεργάτη Γραφείου Δημάρχου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟ  επισκέφθηκε  το όμορφο αυτό χωριό.

  Εκεί ο Πρόεδρος και το Κ.Σ., εν μέσω πληθούσης πλατείας υποδέχθηκαν τον κ. Δήμαρχο, με το συγκεντρωμένο πλήθος και τις εκδηλώσεις να δίνουν την εικόνα και το άρωμα προεκλογικής περιόδου.

   Ο Πρόεδρος κ. Αντώνης Αντωνακόπουλος άνοιξε την εκδήλωση, απευθύνοντας εμπνευσμένη προσλαλιά στο σπάνιο άνθρωπο, τον διακεκριμένο γιατρό – καρδιολόγο , τον πρ. βουλευτή και σημερινό άρχοντα του Δήμου της πρωτευούσης, όπως χαρακτηριστικά τον προσαγόρευσε, επιδίδοντας του υπόμνημα των βασικών αναγκών, που απασχολούν τους πολίτες του χωριού.

   Ο κ. Αντωνακόπουλος, λαβών τον λόγο, ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή εις μνήμην του αείμνηστου πρ. Προέδρου της Κοινότητας Στάθη Δημητρακόπουλου, αναγορεύοντάς τον σπουδαίο αγωνιστή, μολονότι ο αείμνηστος υπήρξε σφοδρός αντίπαλος του, δείχνοντας την αρχοντιά και τη μεγαλοκαρδία του.

  Ακολούθως, ο κ. Δήμαρχος παρουσίασε ενώπιον του πολυπληθούς ακροατηρίου επιγραμματικά το έργο που επιτέλεσε εντός ολίγων μηνών από της παραλαβής της Δημοτικής Αρχής, λόγω της καραντίνας του κορωνοϊού, που παρενεβλήθη. Ένα έργο, το οποίο αντικειμενικά κρινόμενο, είναι πολυσχιδές και σπουδαίο.

  Τόνισε, πως οι αγώνες των Αρχόντων, για την επίλυση των τοπικών προβλημάτων είναι επιβεβλημένο, να είναι συνεχείς, επίπονοι, ευ μέθοδοι και επίμονα διεκδικητικοί.

   Ακολούθησαν εύστοχες ερωτήσεις εκ μέρους των πολιτών, με τον κ. Δήμαρχο να δίδει σαφείς και ικανοποιητικές απαντήσεις.

  Τέλος, ο Πρόεδρος κ. Αντώνης Αντωνακόπουλος αναφέρθηκε στο έργο του συγχωριανού του Τάκη Αντωνακόπουλου, ο οποίος εν έτη 1974, εκμεταλλευόμενος τη θερμή φιλία που τον συνέδεε με τον αείμνηστο μεγάλο πολιτικό Αθανάσιο Κανελλόπουλο, κατάφερε να ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος ΠΎΡΓΟΣ – ΚΟΛΙΡΙ, να τσιμεντοστρωθεί η κεντρική πλατεία, να κατασκευαστεί η υδατοδεξαμενή στο ορεινό τμήμα του χωριού, ενώ με ίδιες δαπάνες ίδρυσε μεγάλη Κοινοτική Βιβλιοθήκη για την τοπική νεολαία.

  Κλείνοντας την επιτυχημένη εκδήλωση ο Τάκης Αντωνακόπουλος, δήλωσε ενώπιον των συγχωριανών του, ότι θα αναλώσει το υπόλοιπο της ζωής του δίπλα στον αγαπημένο φίλο του, τον ευφυή και χαλκέντερο Δήμαρχο ΤΑΚΗ ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟ, για την εκτέλεση έργων ωφέλιμων στη γενέτειρά του, το Κολίρι.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα