Ο δήμαρχος του Λονδίνου μπλόκαρε τη δημιουργία του ουρανοξύστη «τουλίπα»
17/07/201901:02

Ο δήμαρχος του Λονδίνου μπλόκαρε τη δημιουργία του ουρανοξύστη «τουλίπα»

[ad_1]

Ο δήμαρχος του Λονδίνου μπλόκαρε τα σχέδια για την κατασκευή μιας γυάλινης πλατφόρμας απ’όπου θα μπορούσε να θαυμάζει κανείς, από ύψος 300 μέτρων τη βρετανική πρωτεύουσα στην κορυφή ενός ουρανοξύστη που θα είχε τη μορφή μιας τουλίπας, λέγοντας ότι θα είχε περιορισμένο δημόσιο όφελος και ότι θα κατέστρεφε τον ορίζοντα την πόλης.

Το κτήριο, που σχεδιάστηκε από την εταιρία του Βρετανού αρχιτέκτονα Νόρμαν Φόστερ, θα ήταν το δεύτερο υψηλότερο στη δυτική Ευρώπη, μετά το γειτονικό του «Shard», αλλά το σχέδιό του δεν κρίθηκε αρκετά καλό.

«Ο δήμαρχος έχει μια σειρά από σοβαρές ανησυχίες για την υλοποίησή του και, αφού το εξέτασε λεπτομερώς, αρνήθηκε να δώσει την άδεια για ένα έργο που πιστεύει ότι θα έχει πολύ περιορισμένο δημόσιο όφελος», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Σαντίκ Καν. «Ειδικότερα, πιστεύει ότι το σχέδιο δεν είχε την ποιότητα που απαιτείται για μια πασίγνωστη περιοχή και ότι ο πύργος θα είχε ως αποτέλεσμα να πλήξει τον ορίζοντα του Λονδίνου και θα επηρέαζε τη θέα προς το κοντινό μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς του Πύργου του Λονδίνου».

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Παίζουμε μπαλίτσα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα