07/10/202315:55

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος επικεφαλής της  Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας στην Διεθνή Διακοινοβουλευτική Ένωση

Επικεφαλής της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας στην Διεθνή Διακοινοβουλευτική Ένωση (Inter Parliamentary Union) ορίστηκε με απόφαση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνου Αν. Τασούλα, ο πρ. Ευρωπαίος Επίτροπος, Βουλευτής Ηλείας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Με την ίδια απόφαση μέλη ορίστηκαν οι Βουλευτές Σταύρος Καλαφάτης, Χρήστος Δερμεντζόπουλος, Διονυσία- Θεοδώρα Αυγερινοπούλου Μερόπη Τζούφη, Παναγιώτης Δουδωνής και Στυλιανός Φωτόπουλος.

Η Διεθνής Διακοινοβουλευτική Ένωση (IPU) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός των Κοινοβουλίων, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) των κοινοβουλίων, ο πιο σημαντικός Παγκόσμιος Οργανισμός.

Σκοπός της Διεθνούς Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, που αποτελεί τον πυρήνα την Παγκόσμιας Κοινοβουλευτικής Διπλωματίας, είναι η προώθηση του κοινοβουλευτικού διαλόγου, η υπεράσπιση της ειρήνης και των ανθρώπινων δικαιωμάτων, η συνεργασία μεταξύ των λαών, καθώς και η εδραίωση των αντιπροσωπευτικών θεσμών.

Επιπρόσθετα, εξετάζει θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος και υποστηρίζει τις δραστηριότητες των Ηνωμένων Εθνών, έχοντας στενή συνεργασία με τον Οργανισμό.

Η Διακοινοβουλευτική Ένωση έχει συμβάλει στη δημιουργία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα