23/07/202008:00

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας στους 38 πρώτους Δήμους όπου τα ΚΕΠ θα εξυπηρετούν και με τηλεδιάσκεψη (ΦΕΚ)

Καθορίστηκε η διαδικασία παροχής διοικητικών πληροφοριών και διεκπεραίωσης υποθέσεων πολιτών και επιχειρήσεων από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) με τηλεδιάσκεψη.

Υπενθυμίζεται ότι στον AIRETO είχατε ενημερωθεί στις 10.7.2020 για την κατάθεση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης  , σε εφαρμογή της οποίας τώρα εκδόθηκε Κοινή Απόφαση των κ.κ. Κ. Πιερρακάκη και Γ. Γεωργαντά, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Φ.Ε.Κ. Β’ 3030/21.7.20, ημ/νία κυκλοφορίας 22.7.20).

Σε αυτήν ορίζονται όλες οι αναγκαίες λεπτομέρειες για την ειδική σύγχρονη πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης (videoconference) με την ονομασία “myKEPlive.gov.gr”, η οποία, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, παρέχει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης, για συγκεκριμένες διαδικασίες, από τους Υπαλλήλους των ΚΕΠ.  Επιπλέον, εξειδικεύεται η διαδικασία διενέργειας της τηλεδιάσκεψης, καθώς και οργανωτικά και τεχνικά μέτρα ασφαλείας.

Στο άρθρο 5 προβλέπεται ότι

– για την υπαγωγή των Δήμων στο πρόγραμμα εξυπηρέτησης από τα ΚΕΠ με τηλεδιάσκεψη απαιτείται η υποβολή Αίτησης, σύμφωνα με το Υπόδειγμα “Έντυπο υπαγωγής Δήμου στην ειδική πλατφόρμα εξυπηρέτησης πολιτών και επιχειρήσεων από τα ΚΕΠ μέσω τηλεδιάσκεψης”, που περιλαμβάνεται στην Απόφαση. Η ένταξη των Δήμων ολοκληρώνεται κατόπιν έγκρισης της υπηρεσίας μίας στάσης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

– για την ένταξη των υπηρεσιών του Δήμου που είναι διαθέσιμες στους πολίτες συμπληρώνεται το Υπόδειγμα “Έντυπο ένταξης δημοτικών υπηρεσιών στην ειδική πλατφόρμα εξυπηρέτησης πολιτών και επιχειρήσεων από τα ΚΕΠ μέσω τηλεδιάσκεψης”, που επίσης ορίζεται στην Απόφαση.

Για την ένταξη Δήμων και δημοτικών υπηρεσιών στην πλατφόρμα παρέχεται σχετικό Εγχειρίδιο με τις απαιτούμενες προπαρασκευαστικές ενέργειες τις οποίες πρέπει να εκτελέσει ο Δήμος προκειμένου να υποβάλει τα απαραίτητα έντυπα.

Υπογραμμίζουμε ότι στο Παράρτημα της Απόφασης, το πλήρες κείμενο της οποίας μπορείτε να δείτε ΕΔΩ, παρέχεται Κατάλογος με 38 Δήμους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα κατά τη δημοσίευσή της, ως κάτωθι:

 

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΗΜΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ

1) Δήμος Αχαρνών

2) Δήμος Δάφνης – Υμηττού

3) Δήμος Διονύσου

4) Δήμος Ελληνικού

5) Δήμος Ζωγράφου

6) Δήμος Ιλίου

7) Δήμος Καβάλας

8) Δήμος Κιλκίς

9) Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης

10) Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη

11) Δήμος Νεάπολης – Συκεών

12) Δήμος Κορυδαλλού

13) Δήμος Ναυπλιέων

14) Δήμος Νέας Σμύρνης

15) Δήμος Χαλκιδαίων

16) Δήμος Χίου

17) Δήμος Ωρωπού

18) Δήμος Βάρης- Βούλας – Βουλιαγμένης

19) Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας

20) Δήμος Τρικκαίων

21) Δήμος Ζακύνθου

22) Δήμος Βριλησσίων

23) Δήμος Αγίων Αναργύρων

24) Δήμος Άρτας

25) Δήμος Ηρακλείου Κρήτης

26) Δήμος Αργιθέας

27) Δήμος Χανίων

28) Δήμος Δράμας

29) Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου

30) Δήμος Παλαιού Φαλήρου

31) Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού

32) Δήμος Κηφισιάς

33) Δήμος Αργοστολίου

34) Δήμος Ξυλοκάστρου

35) Δήμος Ρόδου

36) Δήμος Ευρώτα

37) Δήμος Καλλιθέας

38) Δήμος Μεγίστης

airetos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα