09/12/202120:36

Ο ΕΜΑ για την τρίτη δόση εμβολίου: Ασφαλής και αποτελεσματική η χορήγηση μετά από 3 μήνες – Ηπια η εκδήλωση της νόσου μέχρι στιγμής με τη μετάλλαξη “Ο” στην Ευρώπη

Ασφαλής και αποτελεσματική είναι η χορήγηση της τρίτης ενισχυτικής δόσης εμβολίου κατά του κορονοϊού μετά το πέρας τριών μηνών από την δεύτερη δόση, όπως ανακοίνωσε η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΜΑ), βασισμένη στα διαθέσιμα στοιχεία.

Συγκεκριμένα, επικεφαλής της Εμβολιαστικής Στρατηγικής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) Μάρκο Καβαλέρι κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, δήλωσε αν και η ισχύουσα σύσταση είναι η χορήγηση των αναμνηστικών δόσεων να γίνεται έξι μήνες μετά την προηγούμενη δόση, τα δεδομένα που είναι διαθέσιμα σήμερα υποστηρίζουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της χορήγησης της τρίτης αναμνηστικής δόσης του εμβολίου κατά της Covid-19 με την παρέλευση τριών μηνών από την δεύτερη δόση.

Αναφερόμενος στην εμβολιαστική εκστρατεία για τα παιδιά ηλικίας από 5 έως 11 ετών δήλωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν παρουσιασθεί θέματα ασφαλείας.

Μετάλλαξη Όμικρον: Ήπια εκδήλωση της νόσου τα κρούσματα στην Ευρώπη μέχρι στιγμής

Όσον αφορά στην μετάλλαξη Όμικρον, ο κ. Καβαλέρι δήλωσε ότι μέχρι στιγμής η πλειονότητα των κρουσμάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελούν ήπια εκδήλωση της νόσου.

«Τα περιστατικά παρουσιάζονται στην πλειονότητά τους ελαφρά, αλλά πρέπει να συγκεντρώσουμε περισσότερα στοιχεία για να προσδιορίσουμε εάν το φάσμα της σοβαρότητας της νόσου που προκαλεί η μετάλλαξη Όμικρον είναι διαφορετικό από το φάσμα των άλλων παραλλαγών που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα», πρόσθεσε ο Μάρκο Καβαλέρι.

Ethnos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα