29/04/202118:36

Ο Γιάννης Λυμπέρης για τα έργα στο Δήμο Ήλιδας: «Όλα έχουν δρομολογηθεί και εντός του καλοκαιριού θα υπάρξουν εξελίξεις» -Σε λειτουργία το διυλιστήριο στο Φράγμα του Πηνειού, ελέγχονται ένας προς έναν οι αγωγοί

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΗΛΙΔΑΣ

 

«Όλα έχουν δρομολογηθεί και εντός του καλοκαιριού θα υπάρξουν εξελίξεις»

 

Σε λειτουργία το διυλιστήριο στο Φράγμα του Πηνειού, ελέγχονται ένας προς έναν οι αγωγοί

 

 

Τα Χρόνια του Πολλά εν όψει του Πάσχα μαζί με έναν μίνι απολογισμό των δράσεων αλλά και των κινήσεων που έχουν δρομολογηθεί για το αμέσως επόμενο διάστημα έστειλε σήμερα το μεσημέρι, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης.

Με φόντο ένα από τα σιντριβάνια – που επισκευάστηκαν και πλέον λειτουργούν – στην ανάπλαση της Σοχιάς, ο Δήμαρχος ανακοίνωσε την επαναλειτουργία του  διυλιστηρίου στο Φράγμα του Πηνειού, μετά τα έργα αποκατάσταση των ζημιών στα θυροφράγματα  και για την παράδοση του νέου δρόμου που ενώνει την Αρχαία Ήλιδα με το Χάβαρι. Κλείνοντας ο κ. Λυμπέρης διαβεβαίωσε τους κατοίκους του Δήμου Ήλιδας, πως όλα τα μεγάλα έργα για τα οποία έχει υποσχεθεί, έχουν ήδη δρομολογηθεί και εντός του καλοκαιριού θα υπάρξουν είτε εντάξεις είτε δημοπρατήσεις.

 

«Καθαρό νερό σε όλα τα νοικοκυριά του Δήμου Ήλιδας»

 

Ειδικότερα στις δηλώσεις του ο κ. Λυμπέρης ανέφερε : «Θέλω να ευχηθώ τα Χρόνια μου πολλά σε όλους τους Δημότες του Δήμου Ήλιδας. Να έχουμε σύμπνοια και αλληλεγγύη και να τηρούμε τα μέτρα αποφυγής της εξάπλωσης του κορονοϊού ώστε σύντομα να βγούμε από το τούνελ στο οποίο έχουμε βρεθεί τον τελευταίο χρόνο. Θα ήθελα να τους ενημερώσω ότι τα μεγάλα και μικρά ζητήματα του Δήμου για τα οποία έχουμε δώσει συγκεκριμένες υποσχέσεις εδώ και ενάμιση χρόνο, έχουν όλα δρομολογηθεί με κυριότερο από όλα την επαναλειτουργία του διυλιστηρίου στο Φράγμα του Πηνειού που δεν λειτουργούσε για ένα τρίμηνο – τετράμηνο αφού θα έπρεπε πρώτα να ολοκληρωθούν οι εργασίες στις πύλες εξόδου του νερού.  Έτσι από τις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας το διυλιστήριο επαναλειτουργεί και απομένει να εξετάσουμε ένα προς ένα τα δίκτυα ώστε να φτάσει το καθαρό νερό σε όλα τα νοικοκυριά, όπως ακριβώς έχουμε υποσχεθεί».

 

Σε ότι αφορά το δρόμο Χάβαρι – Αρχαία Ήλιδα ο Δήμαρχος είπε : «Ο δρόμος Χάβαρι – Αρχαία Ήλιδα είναι το πρώτο έργο που ολοκληρώθηκε και οφείλω να αναφέρω πως είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Ένα έργο που υλοποιήθηκε και για να ικανοποιήσουμε το όραμα ενός φίλου του αείμνηστου Γιάννη Τράπαλη ο οποίος μεταξύ άλλων είχε εντάξει στον προγραμματισμό του. Προχωρήσαμε τις μελέτες από τότε και μετά από χρόνια καταφέραμε το όραμά του να γίνει έργο και να συνδέσει την Αρχαία Ήλιδα με το Χάβαρι και κατ’ επέκταση την Αμαλιάδα».

 

Κλείνοντας ο κ. Λυμπέρης επεσήμανε : «Όλα τα μεγάλα έργα που αφορούν την Κουρούτα, το διυλιστήριο και τους αγωγούς, το Λαζαράκειο και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και κυρίως την αγροτική οδοποιία έχουν δρομολογηθεί και περιμένουμε έως το καλοκαίρι να έχουμε εντάξεις και δημοπρατήσεις».

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα