30/09/202112:31

Το κλίμα αποτελεί προτεραιότητα για το «Olympia Forum»- Από τις 20 -24 Οκτωβρίου σε Ζάππειο και Αρχαία Ολυμπία το Forum για  την «Δυναμική των Πόλεων και των Περιφερειών»

Το κλίμα αποτελεί προτεραιότητα για το «Olympia Forum»

Από τις 20 -24 Οκτωβρίου σε Ζάππειο και Αρχαία Ολυμπία το Forum
για  την «Δυναμική των Πόλεων και των Περιφερειών»

Σε λίγες ημέρες ξεκινά το το Olympia Forum, το συνέδριο που διοργανώνεται από την Εφημερίδα «Πατρίς» της Ηλείας και το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών , με τίτλο «Αξιοποιώντας τη Δυναμική των Πόλεων και των Περιφερειών».

Πρόκειται για το πλέον σημαντικό Φόρουμ στην Ελλάδα που αφορά την Τοπική και Περιφερειακή διακυβέρνηση και θα πραγματοποιηθεί στις 20-21 Οκτωβρίου 2021 στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα και στις 22-23 Οκτωβρίου 2021 στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, στην Αρχαία Ολυμπία.

Το Φόρουμ φιλοδοξεί να αποτελέσει μια σημαντική πλατφόρμα πολιτικής επικοινωνίας, χάρη στην οποία οι φορείς λήψης αποφάσεων θα ευαισθητοποιηθούν σχετικά με το ρόλο των περιφερειών και των δήμων στη χάραξη πολιτικών σε ζητήματα, η επίλυση των οποίων  αποτελεί επιτακτική ανάγκη για το μέλλον της Ευρώπης και του κόσμου.

Έτσι οι κύριοι άξονες της φετινής ατζέντας θα αφορούν  μεταξύ άλλων την κλιματική αλλαγή, τις επακόλουθες φυσικές καταστροφές και τις επιπτώσεις τους, την απολιγνιτοποίηση και τη βιώσιμη ανάπτυξη μέσω της κυκλικής οικονομίας. Δεδομένου ότι η  συλλογική δράση είναι καίριας σημασίας  οι μετέχοντες θα καταθέσουν προτάσεις και πιθανές λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των πληγεισών περιοχών.

Τις εργασίες του Φόρουμ θα ανοίξει η Επίτροπος της Ε.Ε. για θέματα Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων κ. Elisa Ferreira.

Στην τετραήμερη εκδήλωση εκπρόσωποι κεντρικών, περιφερειακών και τοπικών αρχών, εμπειρογνώμονες, επιχειρηματίες και πανεπιστημιακοί θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν τεχνογνωσία στον τομέα της περιφερειακής και αστικής ανάπτυξης και να συζητήσουν για την ανάληψη περισσότερης δράσης όσον αφορά στην κλιματική αλλαγή.

Μεταξύ των επιβεβαιωμένων Ομιλητών του Φόρουμ, για τις προαναφερθείσες Θεματικές Ενότητες ανήκουν: Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Σύμβουλος του Πρωθυπουργού για θέματα ενέργειας, κλίματος, περιβάλλοντος και κυκλικής οικονομίας κ. Γιώργος Κρεμλής, η Γενική Διευθύντρια, Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (E.A.E.E) κα. Μαργαρίτα Αντωνάκη, ο Ασφαλιστικός Σύμβουλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων κ. Νίκος Κεχαγιάογλου, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης, ο Περιφερειάρχης Πελ/σου κ. Παναγιώτης Νίκας,  ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Αμυράς, η Ευρωβουλευτής κα. Μαρία Σπυράκη, ο Ευρωβουλευτής κ. Νίκος Ανδρουλάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ENVIROMETRICS κ. Απόστολος Σίσκος, ο πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Ιωάννης Μανιάτης, ο Πρόεδρος της Herrco κ. Μιχάλης Οικονομάκης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων κ. Αθανάσιος Κεφαλάς, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων Ανακύκλωσης & Ενεργειακής Αξιοποίησης Αποβλήτων κ. Δημήτρης Κονταξής.

Για την εγγραφή σας ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο https://olympiaforum.gr/register

Οι ομιλητές, το πρόγραμμα του Φόρουμ και περισσότερες πληροφορίες  στο
https://olympiaforum.gr/

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα