06/10/202018:47

Ο κορωνοϊός «κόβει το βήχα» της επανεκλογής στον Τραμπ – Ο Μπάιντεν προηγείται με 16 μονάδες

Δημοσκόπηση του CNN δείχνει το μεγαλύτερο προβάδισμα έως τώρα για τον 77χρονο Δημοκρατικό

Για πρώτη φορά, ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν που διεκδικεί την προεδρία στις ΗΠΑ, προηγείται με 16 μονάδες έναντι του πολιτικού του αντιπάλου του, σε δημοσκόπηση που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Bούτυρο στο ψωμί του Μπάιντεν ήταν η ανεύθυνη συμπεριφορά του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που αν και νόσησε από τον Covid-19, φέρθηκε απαράδεκτα με την τελευταία δημοσκόπηση να δείχνει προβάδισμα 16 μονάδων έναντι του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου.

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ κατέχει πλέον το μεγαλύτερο προβάδισμα έναντι του Τραμπ, 27 ημέρες πριν από τις εκλογές, σύμφωνα με δημοσκόπηση του CNN σε πανεθνικό επίπεδο.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δείχνουν ότι, το 57% των ερωτηθέντων στηρίζει Μπάιντεν ενώ το 41% τον Τραμπ.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη μετά το πρώτο προεδρικό debate και μετά την ανακοίνωση ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έχει μολυνθεί από τη νόσο Covid- 19.

Oι ψηφοφόροι δείχνουν να προτιμούν σε γενικές γραμμές τον Μπάιντεν έναντι του Τραμπ για συγκεκριμένα θέματα που τα θεωρούν εξαιρετικά σημαντικά, όπως την διαχείριση του νέου κορωνοϊού (59% προτιμούν τον Μπάιντεν ενώ το 38% τον Τραμπ), την υγειονομική περίθαλψη (59% ψηφίζουν Μπάιντεν και 39% τον Τραμπ) τη φυλετική ανισότητα στην Αμερική (62% υπέρ του Μπάιντεν έναντι 36% υπέρ του Τραμπ), το θέμα των υποψηφιοτήτων στο Ανώτατο Δικαστήριο (57% υπέρ του Μπάιντεν, 41% υπέρ του Τραμπ).

Στο σημείο που κλείνει η ψαλίδα είναι ο τομέας της οικονομίας. Το 50% πιστεύει ότι ο Μπάιντεν θα είναι καλύτερος ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τον Τραμπ είναι 48%.

Σημειώνεται ότι δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos, η οποία διεξήχθη στις 2 και 3 Οκτωβρίου, έδινε προβάδισμα δέκα μονάδων στον Μπάιντεν έναντι του Τραμπ.

protothema.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα