22/04/202420:37

Ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Βούκανος βραβεύτηκε με το Tourism Awards 2024

Στους Χρυσούς Πρωταγωνιστές του Ελληνικού Πολιτιστικού Τουρισμού για το 2024 με τα βραβεία Tourism Awards!

         Σε μια λαμπερή τελετή με προσέλευση σημαντικών προσωπικοτήτων, που ξεπέρασε τα 500 άτομα, γιορτάστηκαν  στο ξενοδοχείο Grand Hyatt στην Αθήνα οι σημαντικότερες πρωτοβουλίες για τον ελληνικό τουρισμό για 11η συνεχή χρονιά.

Τα βραβεία – θεσμός του κλάδου μπήκαν δυναμικά στη δεύτερη δεκαετία τους βάζοντας στο επίκεντρο την Ελληνικότητα και τη Βιωσιμότητα και επιβράβευσαν τους πρωτοπόρους και καινοτόμους του ελληνικού τουρισμού και του επιχειρείν του κλάδου.

Ο διεθνώς βραβευμένος μουσικοσυνθέτης Γιώργος Βούκανος και η γνωστή συγγραφέας Έφη Παναγοπούλου με πολλά βραβεία για τα έργα της, κατέκτησαν το κορυφαίο Gold – Χρυσό βραβείο των Tourism Awards 2024 στην κατηγορία “Πολιτισμός, Αρχαιολογία, Ιστορία, Λαογραφία, Μουσική” για την δημιουργία και παρουσίαση των καινοτόμων έργων τους “Θεσμοφορίων Χορός – Ωδή στη Γη/ Physis Γαία Project – Μυθικές Μελωδίες Ποταμών” στο πλαίσιο του νεοσύστατου “Φεστιβάλ Γαίας – Νέα Θεσμοφόρια” που διοργανώνει η Νέα Μητροπολιτική Αρχή της Περιφέρειας Αττικής με την αιγίδα του ΕΟΤ. Το έργο παρουσιάστηκε το Σεπτέμβριο και κέρδισε το ενδιαφέρον του κοινού με την πρωτοπορία και την καλλιτεχνική του αξία. Οι δύο δημιουργοί, η Έφη Παναγοπούλου και ο Γιώργος Βούκανος, με τα οπτικοακουστικά τους έργα εντυπωσίασαν το κοινό το οποίο ανταποκρίθηκε θερμά.

Αξίζει να σημειωθεί η συμμετοχή καταξιωμένων και ταλαντούχων καλλιτεχνών, όπως του μεγάλου σολίστ Βασίλη Σαλέα, της αγαπημένης Ευρυδίκης, με τις εξαιρετικές ερμηνείες της Άντας Αθανασοπούλου, του Σταύρου Σαλαμπασόπουλου, της Έλλης Δαδήρα, της Χρύσας Ρώμα, του Δημήτρη Μαγγίνα, του Βασίλη Μίχατης Αρτέμιδας Ιγνατίου στις Χορογραφίες, της Melody Chamber Orchestra υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Αραβίδη, της Χορωδίας Αποφοίτων Αρσακείων – Τοσιτσείων GraduArti σε διδασκαλία της Χριστίνας Βαρσάμης Κούκνη, της Camerata Junior Ορχήστρας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών υπό τη διεύθυνση της Αριστέας Τσιχλή, και του συγκροτήματος αρχαίων μουσικών οργάνων Λύραυλος, παρουσίασαν με μοναδικό τρόπο τα έργα αυτά που άφησαν ισχυρό πολιτιστικό αποτύπωμα για την προώθηση θεσμών και εκδηλώσεων Πολιτιστικού Τουρισμού.

Η Έφη Παναγοπούλου ευχαρίστησε τους διοργανωτές και την κριτική επιτροπή για την μεγάλη αυτή διάκριση καθώς και τους καλλιτέχνες και τις εταιρείες που συμμετείχαν στο δύσκολο αυτό εγχείρημα, όπως τo Melody Spirit Institute, την Anthos MCE – MultiCultural Events, το Terra Olympia Institute και τον Σύλλογο Οι Φίλοι της Μουσικής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Ο συνθέτης Γιώργος Βούκανος ευχαρίστησε την Νέα Μητροπολιτική Αρχή της Περιφέρειας Αττικής και ιδιαίτερα την Πρόεδρο του ΕΟΤ κα Άντζελα Γκερέκου και την κα Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη, ομότ. Ερευνήτρια, τ. Διευθύντρια του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών που με την ιδέα τους να επαναφέρουν με ένα σύγχρονο Φεστιβάλ τον θεσμό των αρχαίων Θεσμοφορίων που συνδέεται με την καρποφορία της γης, έδωσαν την ευκαιρία στους δύο δημιουργούς να κάνουν ένα νέο έργο αφύπνισης για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και του φυσικού πλούτου που θα μείνει ως παρακαταθήκη για το μέλλον και παράλληλα να προβάλλουν το ρόλο της γυναίκας σε σχέση με αυτό από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας.

Παρουσιαστές της βραδιάς των Tourism Awards 2024 ήταν οι δημοσιογράφοι Σοφία Κωνσταντινίδου και Πέτρος Κουμπλής.

Οι δύο βραβευμένοι δημιουργοί, Γιώργος Βούκανος και  Έφη Παναγοπούλου συνεχίζουν τη δημιουργική τους πορεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με καινούργια έργα και σημαντικές συνεργασίες  που θα ανακοινωθούν σύντομα!

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα