«Ο Ρουπακιάς, στη φυλακή, μου είπε ότι τον βάραγε ο Φύσσας» – News.gr
21/06/201912:11

«Ο Ρουπακιάς, στη φυλακή, μου είπε ότι τον βάραγε ο Φύσσας» – News.gr

[ad_1]

Το παρόν στη δικαστική αίθουσα του Κορυδαλλού έδωσε αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Με τους επτά από τους συνολικά 18 κατηγορούμενους, στην υπόθεση της δολοφονία του Παύλου Φύσσα να κάθονται στο εδώλιο και την πρόεδρο να προειδοποιεί με νόημα πως «το δικαστήριο έχει τρόπο να τους φέρει» συνεχίστηκε η απολογία του κατηγορούμενου μέλους της Τοπικής Νίκαιας της Χρυσής Αυγής που φέρεται να ειδοποίηση πως ο άτυχος μουσικός βρισκόταν το μοιραίο βράδυ στο «Κοράλλι», στο Κερατσίνι.

Το κενό εδώλιο προκάλεσε την έκρηξη της προέδρου η οποία παρατήρησε: «Η υποχρέωση των κατηγορουμένων είναι να είναι εδώ. Το δικαστήριο έχει τρόπο να τους φέρει. Είπαμε από τη αρχή να είναι και οι 18 εδώ. Να το πείτε σε όλους».

Ο Γιώργος Ρουπακιάς παρέμεινε σε δωμάτιο δίπλα στην δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού έως την στιγμή που το όνομα του εκφωνήθηκε από την πρόεδρο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, κάθισε στις τελευταίες θέσεις της αίθουσας και παρακολούθησε την απολογία κλαίγοντας σιωπηρά.

Ο 46χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος ήταν ενεργό μέλος της Τοπικής της Νίκαιας, είπε πως συμμετείχε σε δράσεις της Χρυσής Αυγής στον Μελιγαλά και τις Θερμοπύλες αλλά και σε συσσίτια και διανομή φυλλαδίων κάνοντας μοτοπορείες μετά τις 10 το βράδυ.

Όταν ο κατηγορούμενος κλήθηκε να πει ποια είναι η γνώμη του για την Χρυσή Αυγή μετά από όσα έχουν συμβεί είπε πως «δεν έχει πρόβλημα». «Κατακρίνω το γεγονός που έχει γίνει αλλά δεν έχω πρόβλημα να είμαι στην Χρυσή Αυγή. Και επειδή με ρώτησε τότε η ανακριτρια αν φοβάμαι, δεν έχω λόγο να φοβάμαι κάτι» ανέφερε χαρακτηριστικά και απέδωσε σε πιέσεις και στην προσπάθεια του να αποφυλακιστεί ότι ενώπιον της ανακρίτριας είχε πει: «παρασύρθηκα από τη Χρυσή Αυγή , δεν θέλω να τους ξαναδώ στα μάτια μου».

Το δικαστήριο με σειρά ερωτήσεων του επανήλθε στα κρίσιμα τηλεφωνήματα που έγιναν από τον κατηγορούμενο τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 καθώς φέρεται να είναι εκείνος που κινητοποίησε το «τάγμα εφόδου». Ο κατηγορούμενος επέμεινε πως το μόνο που έκανε ήταν να πει σε ιεραρχικά ανώτερο του ότι στο «Κοράλλι» τους παρενοχλούσαν και θα έφευγε από την καφετέρια , χωρίς να του διευκρινίσει πως είχε καταλάβει ότι «η παρέα ήταν αριστεροί» ωστόσο συμπλήρωσε πως δεν γνωρίζει αν έγινε άλλος κύκλος τηλεφωνημάτων.

Ο 46χρονος δεν κατάφερε να απαντήσει στα επίμονα ερωτήματα της προέδρου πώς τόσα πολλά μέλη της Τοπικής Νίκαιας βρέθηκαν στο ίδιο σημείο το μοιραίο βράδυ. «Δεν ξέρω… Εγώ δεν είπα σε κανέναν να πάει» τόνισε για να ακούσει την πρόεδρο να σχολιάζει «το θέμα είναι ποιος του είπε να πάνε».

Ο κατηγορούμενος επανέλαβε πως δεν γνώριζε τον Παύλο Φύσσα και την παρέα του. «Εγώ δεν ήξερα τον Φύσσα για να τον στοχοποιήσω. Δεν γνώριζα κανέναν από την παρέα του. Ο Ρουπακιάς, στη φυλακή, μου είπε ότι τον βάραγε γι αυτό τον μαχαίρωσε» ανέφερε ο κατηγορούμενος.

Το παρόν στη δικαστική αίθουσα του Κορυδαλλού έδωσε αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά Tags
Δίκη Χρυσής Αυγής

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα