O ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε στον Άρειο Πάγο παρακολούθηση του τηλεφώνου του Χρήστου Σπίρτζη
Στην καταγγελία ότι το κινητό τηλέφωνο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Σπίρτζη, παρακολουθείτο προχώρησε αντιπροσωπεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που βρέθηκε στον Άρειο Πάγο το πρωί της Παρασκευής.
Η καταγγελία έγινε από τον Χρήστο Σπίρτζη και τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Μιχάλη Καλογήρου, που επισκέφθηκαν τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο.
Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός κατήγγειλε πως είχε γίνει στόχος παρακολούθησης τον Νοέμβριο του 2021.
Η παραπάνω εξέλιξη λαμβάνει πολιτικές διαστάσεις από το γεγονός ότι ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη αποτελεί έναν εκ των στενών συνεργατών του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο ο κ. Σπίρτζης συνομιλούσε τηλεφωνικά για μία σειρά από κρίσιμα ζητήματα, αφού είναι αρμόδιος για τα θέματα που έχουν να κάνουν με την Ελληνική Αστυνομία, την ΕΥΠ, την Πολιτική Προστασία και όλα τα πεδία αρμοδιότητας του Τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Παράλληλα, εκτός από τον Προέδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ο κ. Σπίρτζης συνομιλούσε καθημερινά με πολλούς τομεάρχες, βουλευτές και στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι συνομιλίες όλων των οποίων με τον πρώην Υπουργό εμφανίζονται τώρα επισφαλείς.
Σημειώνεται ότι ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είχε εκδώσει δύο ανακοινώσεις, στις 13 και 15 Νοεμβρίου 2021, σχολιάζοντας δημοσιεύματα του Τύπου τα οποία ήθελαν την ΕΥΠ να «παρακολουθεί απλούς πολίτες», επισημαίνοντας τότε από πλευράς του πως «η ακροδεξιά πρακτική του κ. Μητσοτάκη, η χειραγώγηση της ΕΥΠ από τον κ. Μητσοτάκη δεν προσβάλει απλά τη Δημοκρατία μας και τους δημοκρατικούς θεσμούς, αλλά την ακυρώνει, όπως τις πιο μαύρες πολιτικές περιόδους της χώρας μας».
Η μηνυτήρια αναφορά του Χρ. Σπίρτζη
«Σήμερα Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022 ο Χρήστος Σπίρτζης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Στην μηνυτήρια αναφορά στρέφεται κατά παντός υπευθύνου αυτουργού ή καθ’ οιονδήποτε τρόπο συμμετόχου, κατ’ άρθρα 45 – 49 ΠΚ, στις καταμηνυόμενες πράξεις, ιδίως στις εξής:
α) παραβίαση του απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας, παρακολούθηση και αποτύπωση σε υλικό φορέα προφορικής συνομιλίας και μη δημόσιων πράξεων και χρήση των πληροφοριών (άρθρο 370 Α παρ. 1, 2, 3 ΠΚ)
β) παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών ή σε ηλεκτρονικά δεδομένα (άρθρο 370Β ΠΚ) γ) παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες (άρθρο 15 ν. 3471/2006)
δ) χωρίς δικαίωμα επέμβαση σε σύστημα αρχειοθέτησης και επεξεργασία ειδικών κατηγοριών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα με σκοπό τη βλάβη άλλου, με αποτέλεσμα την πρόκληση κινδύνου για την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος (άρθρο 38 παρ. 1 -5 ν. 4624/2019)
ε) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, που επιδιώκει την τέλεση περισσότερων κακουργημάτων (άρθρο 187 ΠΚ)».
protothema.gr