16/04/202416:04

Ο Υφ. Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας: “Από τα «ιερά» χώματα της Αρχαίας Ολυμπίας, ξεκίνησε και πάλι την ξεχωριστή διαδρομή της η Ολυμπιακή Φλόγα !” (Photos)

Από τα «ιερά» χώματα της Αρχαίας Ολυμπίας, ξεκίνησε και πάλι την ξεχωριστή διαδρομή της η Ολυμπιακή Φλόγα, μεταφέροντας αυτήν τη φορά, τις αρχές και τις αξίες του «Ολυμπισμού», από τη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, την Ελλάδα, στο Παρίσι.


Εμείς οι Ηλείοι αισθανόμαστε ευλογημένοι, που από τα μέρη μας ανάβει και «ταξιδεύει»
μέσω λαμπαδηδρομίας παντού, η «Φλόγα» της ευγενούς άμιλλας και των διακρίσεων, εμπνέοντας τις νεότερες γενιές αθλητών και φιλάθλων.


Οι μνήμες όλων «τριγυρίζουν» στους αιώνες, τότε που η «Ιερή Φλόγα» της θεάς Εστίας έκαιγε άσβεστη στο «Πρυτανείο» της Αρχαίας Ολυμπίας, και φτάνουν στο παρόν, όπου η σύγχρονη τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, «γεννά» την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.


Η Φλόγα άναψε και φέτος, ως το Οικουμενικό σύμβολο του Ολυμπιακού Κινήματος, αποτελώντας τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στους αρχαίους και τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες. ‘Ένα σύμβολο ενότητας, ειρήνης και αλληλεγγύης για όλο τον κόσμο!

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα