22/05/202421:45

Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλης Σπανάκης από το Επιμελητήριο Ηλείας: «Θετικός ο απολογισμός στους αριθμούς της απασχόλησης στην Ηλεία- Είναι ένας αναπτυσσόμενος Νομός»

Η περιοδεία του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλη Σπανάκη στην Ηλεία ολοκληρώθηκε στο Επιμελητήριο Ηλείας όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Πριν την συνάντηση ο Βασίλης Σπανάκης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ της Ηλείας μαζί με τον Βουλευτή Μεσσηνίας Περικλή Μαντά και τον Γ.Γ. Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας Άρη Αγγελή.


«Επισκεφθήκαμε σήμερα αρκετούς χώρους εργασίας, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις και να καταγράψουμε ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις στην Ηλεία. Επίσης, είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με Δημάρχους του Νομού και να συζητήσουμε για θέμα που απασχολούν την αυτοδιοίκηση. Από την σημερινή περιοδεία βγάλαμε αρκετά συμπεράσματα. Ο Νομός Ηλείας είναι ένας αναπτυσσόμενος Νομός. Έχει προοπτικές, τα τελευταία χρόνια έχει θετικό πρόσημο στους αριθμούς της απασχόλησης και πλέον έχουμε φύγει από τη μία πλευρά και έχουμε πάει στην άλλη. Στον Νομό Ηλείας από το 2019 που ανέλαβε το τιμόνι της χώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέχρι σήμερα έχουν αυξηθεί κατά 3.000 και πλέον οι θέσεις εργασίας. Επίσης, έχουν αυξηθεί οι επιχειρήσεις κατά 500 περίπου. Αυτό σημαίνει ότι ο απολογισμός σε ότι αφορά την αγορά εργασίας και την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα είναι θετικός. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να δουλέψουμε για να αντιμετωπίσουμε τα αιτήματα και τα ζητήματα που απασχολούν εργαζόμενους και επιχειρήσεις», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Σπανάκης.
Τέλος, ζήτησε στήριξη στη ΝΔ στις ευρωεκλογές για να παραμείνει η Ελλάδα σταθερή και δυνατή στην Ευρώπη και να συνεχίσει να διεκδικεί περισσότερα, όπως ανέφερε.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα