05/10/202014:49

Δυτική Ελλάδα- Κορωνοιός: Οχτώ νοσηλευόμενοι με covid-19 στο Ρίο – Τρεις γιατροί θετικοί σε Κ.Υ. Χαλανδρίτσας και Αγ. Ανδρέα -47 κρούσματα σε μια εβδομάδα στην Αχαΐα

Συνολικά τρεις γιατροί έχουν βρεθεί διαπιστωθεί θετικοί στον κορωνοϊό τις τελευταίες ήμέρες σε Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας (δύο) και Γενικό Νοσοκομείο Πατρών Άγιος Ανδρέας (ένας ειδικευόμενος).

Όπως πληροφορείται το thebest.gr σήμερα έγινε απολύμανση των χώρων του Κέντρου Υγείας και ελήφθησαν από τον ΕΟΔΥ δείγματα για τη διενέργεια τεστ από όλους τους εργαζόμενους. Τα αποτελέσματα αναμένονται σήμερα το βράδυ. Το Κέντρο Υγείας λειτουργεί κανονικά.

Ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θεόδωρος Μπαρής μάλιστα διατύπωσε το αίτημα να κλείσει το Κέντρο Υγείας μέχρις ότου διενεργηθούν τα τεστ στο προσωπικό και βγουν τα αποτελέσματα.

Ωστόσο ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης επισημαίνει στο thebest.gr πως δεν προβλέπεται  το κλείσιμο του Κέντρου και πως το προσωπικό εργάζεται με τα απαραίτητα μέτρα.

Την ίδια ώρα 8 είναι οι νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό στο νοσοκομείο του Ρίου. Ο ένας νοσηλεύεται με μάσκα σιπάπ στον θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Ως προς τον Άγιο Ανδρέα έχει γίνει ιχνηλάτηση των επαφών του ειδικευόμενου γιατρού του νοσοκομείου που βγήκε θετικός στον κορωνοϊό.

Στην Αχαΐα το τελευταίο διάστημα καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων. Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης επισημαίνει την ανάγκη να τηρούν όλι τα μέτρα ώστε να μην επεκταθεί περαιτέρω ο ιός.

thebest.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα