20/07/202110:33

Οδηγός για σωστή αγορά Σίτας

Το καλοκαίρι έφτασε και σίγουρα θα χρειαστείτε φρέσκο αέρα στον χώρο σας, ώστε να δροσιστείτε. Τι γίνεται όμως όταν μαζί με το δροσερό αεράκι, σας επισκέπτονται και ανεπιθύμητοι επισκέπτες όπως κουνούπια, έντομα κλπ ; Η λύση είναι μια… η τοποθέτηση σίτας σε παράθυρα, πόρτες & μπαλκονόπορτες!

Στην αγορά, θα βρείτε πληθώρα επιλογών όπως: κάθετες, πλισέ, σταθερές, εύκολες στην τοποθέτηση, έξυπνες σίτες κλπ. Ποιες όμως είναι οι κατάλληλες σίτες για τις ανάγκες σας, ποιες σίτες είναι πραγματικά αποτελεσματικές σταματώντας τα κουνούπια καθώς και άλλα ενοχλητικά ζωύφια που κάνουν την εμφάνιση τους την εποχή του καλοκαιριού;

Παρακάτω θα αναπτύξουμε έναν οδηγό, με τις κατηγορίες σιτών, που θα σας διευκολύνει να επιλέξετε την ιδανικότερη για τον χώρο σας:

  • Σίτα Plisse: Αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές για να καλύψετε μεγάλα ανοίγματα, όπως για παράδειγμα, οι μπαλκονόπορτες του σπιτιού σας. Ανοίγει με οριζόντια κίνηση και δεν διαθέτει σύστημα. Μπορεί να είναι, είτε μονόφυλλη είτε δίφυλλη, περιέχοντας 6 κορδόνια Kevlar ενδιάμεσα στο πανί, για μεγαλύτερη αντοχή σε καθημερινή χρήση.

  • Σίτα Plisse με ερπύστρια: Ιδανική επιλογή για μπαλκονόπορτες, με ανοιγόμενα ή συρόμενα κουφώματα. Υπάρχει δυνατότητα επιλογής μονόφυλλης ή δίφυλλης κατασκευής, ανάλογα τον χώρο σας. Κατασκευασμένη από αλουμίνιο και διαθέτοντας άκαυστο πανί από πολυπροπυλένιο, συνδυάζει αντοχή & λειτουργικότητα, για την καθημερινή σας χρήση. Για πιο σταθερό κλείσιμο ,διαθέτει μαγνήτη.

  • Σίτα ανοιγόμενηΣυνήθως συναντάμε αυτό το είδος σίτας σε πόρτες κουζίνας ή εξώπορτες κυρίως λόγω του εύκολου μηχανισμού τους. Αποτελείται από προφίλ αλουμινίου, την λεγόμενη κάσα, και το άκαυστο πανί Fiberglass. Υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης ανθεκτικού πανιού Pet (για κατοικίδια). Ανοίγει με φορά αντίθετη από εκείνη της πόρτας και στην πλειονότητα των περιπτώσεων διαθέτει ελατήριο επαναφοράς, ώστε να κλείνει μόνη της.

  • Σίτα κάθετης κίνησηςΙδανική λύση για παράθυρα & μικρά ανοίγματα. Οικονομική επιλογή και αρκετά εύκολη στη χρήση. Αποτελείται από άκαυστο πανί Fiberglass και υπάρχει δυνατότητα χρήσης επιβραδυντικού μηχανισμού.

  • Σίτα οριζόντιας κίνησης με ελατήριοΣυνηθέστερη επιλογή κυρίως για πόρτες. Κατασκευασμένη από αλουμίνιο, όπου την καθιστά ανθεκτική στην καθημερινή χρήση & στο πέρασμα του χρόνου.

  • Σίτα σταθερού τελάρου: Αν ψάχνετε σίτα για ένα παράθυρο που δεν ανοιγοκλείνετε ή έχεις ασφαλίσει εξωτερικά με σταθερό κάγκελο τότε αυτή είναι η καλύτερη και πιο οικονομική λύση για εσάς.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα