Οι ΗΠΑ δοκιμάζουν τα πυραυλικά τους συστήματα και στο νερό
01/01/197002:00

Οι ΗΠΑ δοκιμάζουν τα πυραυλικά τους συστήματα και στο νερό

[ad_1]

Τα συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών τύπου M142 – HIMARS αποτελούν μερικά από τα πιο σημαντικά οπλικά συστήματα που διαθέτει ο Στρατός των ΗΠΑ και χρησιμοποιείται προκειμένου να δώσει ένα τακτικό πλεονέκτημα στις στρατιωτικές δυνάμεις στο πεδίο της μάχης.

Αμερικανοί πεζοναύτες απέδειξαν την κινητικότητα και τη θνησιμότητα του συστήματος πυραύλων M142 – HIMARS κατά τη διάρκεια μιας προσομοιωμένης αμφίβιας επιδρομής στο Kin Blue της Οκινάουα.

Μετά το πάγωμα της Συνθήκης INF και των προβλέψεων του, τόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής όσο και η Ρωσία έχουν προχωρήσει σε σχεδιασμούς εξοπλιστικών προγραμμάτων με έμφαση στα βαλλιστικά πυραυλικά συστήματα, με τους Αμερικανούς ήδη να σημειώνουν πρόοδο που μπορεί να «τρομάζει» τη Ρωσία αλλά και την Κίνα.

Οι πύραυλοι M142 – HIMARS
Το HIMARS είναι ένα αυτοκινούμενο σύστημα εκτόξευσης πολλαπλών ρουκετών που μπορεί να πυροδοτήσει μέχρι έξι πυραύλους κάθε φορά. Ανάλογα με το μοντέλο, οι ρουκέτες μπορούν να φέρουν ειδικά πυρομαχικά εντός της κεφαλής τους για συγκεκριμένου τύπου επιχειρήσεις.

Οι συγκεκριμένοι πύραυλοι έχουν χρησιμοποιηθεί στον πρώτο πόλεμο του Κόλπου, στο Ιράκ, τη Συρία και το Αφγανιστάν . Μαζί με το M270 Multiple Rocket Launch System, αποτελεί το κύριο σύστημα πυραύλων εδάφους – εδάφους που χρησιμοποιείται από τους Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

HIMARS
Ο Αμερικανικός Στρατός συνεχίζει να βελτιώνει τις επιδόσεις των βαλλιστικών πυραύλων επόμενης γενιάς, σύμφωνα με στοιχεία και πληροφορίες που έγιναν γνωστά από έκθεση του κυβερνητικού οργανισμού GAO του αμερικανικού Κογκρέσου, μια εξέλιξη που σίγουρα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε Μόσχα και Πεκίνο.

Ειδικότερα η έκθεση του GAO (Government Accountability Office) αναφέρει ότι «τον Δεκέμβριο του 2018, ο Στρατός κατάφερε να βελτιώσει και να αυξήσει την εμβέλεια του πυραύλου από 300 σε 400 χιλιόμετρα, ενώ επίσης στο σύστημα προστέθηκε ακόμα ένας εκτοξευτής, ώστε συνολικά να αναπτύσσονται δύο».

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα