Οι σαρωτικές αλλαγές στην ΕΡΤ από τη νέα κυβέρνηση – News.gr
09/07/201922:14

Οι σαρωτικές αλλαγές στην ΕΡΤ από τη νέα κυβέρνηση – News.gr

[ad_1]

Άρχισαν να δρομολογούνται οι διαρθρωτικές κινήσεις που έχει προαναγγείλει ο πρωθυπουργός

Λίγες ώρες μετά και την επίσημη έναρξη της λειτουργίας της νέας κυβέρνησης, ήδη άρχισαν να φαίνονται οι πρώτες διαρθρωτικές κινήσεις και οι δομικές αλλαγές που έχει προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην Εθνική Ραδιοτηλεόραση.

Απόψε υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους μετά από συναντήσεις με τον Υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Στέλιο Πέτσα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ κ. Γιάννης Δρόσος και ο Πρόεδρος του ΑΠΕ-ΜΠΕ κ. Μιχάλης Ψύλος.

Στο πλαίσιο των ριζικών αλλαγών, ζητήθηκαν από το επιτελείο του πρωθυπουργού οι παραιτήσεις των διευθυντικών στελεχών της ΕΡΤ.

Το πλάνο αναδιάρθρωσης αρχίζει να εφαρμόζεται άμεσα με την υλοποίηση των βημάτων στα οποία σκοπεύει να βαδίσει η κυβέρνηση της ΝΔ, και ειδικά όσον αφορά τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Δεν είναι τυχαίο μάλιστα που λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία των υπουργών, άρχισαν να εφαρμόζονται στην πράξη οι αλλαγές.

Ο πρωθυπουργός άλλωστε έχει δείξει τις διαθέσεις του, όταν σε ραντεβού με τον Κωστή Χατζηδάκη, νέο υπουργό Ενέργειας, έθεσε ως άμεση προτεραιότητα το ζήτημα της διάσωσης της ΔΕΗ και ζήτησε να αντιμετωπιστεί ως επείγον. Στο ίδιο κλίμα, ο κ. Μητσοτάκης απαίτησε από τους υπουργούς του στο αυριανό συμβούλιο να πάνε προετοιμασμένοι και να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους στους τομείς ευθύνης του ο καθένας.

Αυτά δείχνουν τον τρόπο που θέλει να κινηθεί ο νέος πρωθυπουργός, επιδεικνύοντας εγρήγορση, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.

Σχετικά Tags
Νέα Δημοκρατία Κωστής Χατζηδάκης ΕΡΤ Κυριάκος Μητσοτάκης Εθνικές εκλογές 2019

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα