«Οι τουρκικοί πύραυλοι μπορούν να πλήξουν μέχρι και την Αθήνα» – Newsbeast
28/06/201910:57

«Οι τουρκικοί πύραυλοι μπορούν να πλήξουν μέχρι και την Αθήνα» – Newsbeast

[ad_1]

Τις δυνατότητες βαλλιστικών πληγμάτων ακόμα και στην Αθήνα εξετάζει στρατιωτικός αναλυτής στην Yeni Safak μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα ότι «ο ελληνικός στρατός βρίσκεται σε ετοιμότητα για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας».

Σε άρθρο-ανάλυση στην εφημερίδα Yeni Safak, ο Τουράν Ογκούζ παραθέτει τις δυνατότητες των βαλλιστικών πυραύλων SOM και BORA της Τουρκίας που μπορούν να χτυπήσουν ακόμα και την Αθήνα χωρίς να κινδυνεύσει ούτε μισός τούρκος στρατιώτης. Ο Ογκούζ τονίζει πως η Αθήνα δεν τολμά να πάει σε πόλεμο με την Τουρκία μόνη της και για αυτό με την βοήθεια χωρών όπως οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και η Αίγυπτος προσπαθεί να πιέσει την Άγκυρα.

Ως προς τα πλήγματα με τους βαλλιστικούς πυραύλους, ο Ογκούζ τα χαρακτηρίζει ως «τιμωρία» που θα προηγηθεί άλλων «σεναρίων πολέμου» αν δεν αποδώσουν αυτά.

Μάλιστα, δίνει 5 βήματα της «τιμωρίας»:

  • Μπορούμε να πλήξουμε με ρουκέτες πυροβολικού και πυραύλου με μέγιστο βεληνεκές 120 χιλιόμετρα από τα σύνορά μας. Στρατιωτικές βάσεις της Ελλάδας και αεροδρόμια στα νησιά είναι μέσα στο βεληνεκές ακόμα και του απλού πυροβολικού μας
  • Ανάλογα με τον φάκελο εμπλοκής υπάρχουν καθοδηγούμενα βλήματα από αεροσκάφη με βεληνεκές 100-110 χιλιόμετρα
  • Αν η Τουρκία θέλει να εμπλακεί σε μεγαλύτερη απόσταση των 150 χιλιομέτρων τότε υπάρχουν οι βαλλιστικοί πύραυλοι J600T Γιλντιρίμ (κεραυνός)
  • Για ακόμα μεγαλύτερο βεληνεκές υπάρχουν οι πύραυλοι κρουζ τύπου SOM που φτάνουν σε αποστάσεις 280 χιλιομέτρων που μπορούν να εκτοξευτούν από τα αεροπλάνα μας που θα πετούν μέσα στον εναέριο χώρο μας.
  • Τα βήματα που μπορούμε να πάρουμε σε ένα θερμό επεισόδιο δεν περιορίζονται σε αυτά. Υπάρχουν και οι πύραυλοι BORA με βεληνεκές τα 280 χιλιόμετρα. Με άλλα λόγια με αυτό το κινητό σύστημα ακόμα και η Αθήνα η πρωτεύουσα της Ελλάδας είναι μέσα στο πεδίο βολής

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα