01/01/202023:58

Όλα όσα υπέροχα έγιναν στην Ελλάδα το 2019

Όλα όσα υπέροχα έγιναν στην Ελλάδα το 2019

Σε μια δύσκολη και μουδιασμένη χρονιά, ευτυχώς υπήρξαν αρκετά και πολύ καλά νέα που μας έκαναν να νιώσουμε όμορφα.

Όλα όσα υπέροχα έγιναν στην Ελλάδα το 2019
Μπορεί το 2019 να μην ήταν από τις χρονιές που θα θυμόμαστε με χαμόγελο, όμως συνέβησαν πράγματα που μας έκαναν να χαρούμε. Πολύ.

Δείτε παρακάτω μερικά από τα καλά νέα της χρονιάς που μας αποχαιρετά.

Ο Γιώργος κατακτά το Χόλυγουντ

Η «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου ξεχώρισε εμφατικά σε βραβεία και εισπράξεις. Συγκέντρωσε δέκα υποψηφιότητες για Όσκαρ, με ένα κερδισμένο για την Ολίβια Κόλμαν, μάζεψε οκτώ βραβεία από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου και έκανε περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις στο παγκόσμιο box office.

Ένας μικρός νικητής της ζωής

Ο μικρός Παναγιώτης Ραφαήλ που διεγνώσθη με βαριά εκφυλιστική νόσο σε ηλικία μόλις 3 μηνών, χάρη στην αγάπη του κόσμου κατάφερε να πάει στη Βοστώνη προκειμένου να λάβει την απαραίτητη για τη ζωή του θεραπεία.

«Η θεραπεία ολοκληρώθηκε!! Το όνειρο μας, χάρη σε όλους εσάς, έγινε πραγματικότητα!! Σας ευχαριστούμε πολύ, η αγάπη σας μας έφερε εδώ!! Να είστε όλοι καλά!!!!», αναφέρουν όλο χαρά οι γονείς του στο Facebook.

Στέφανος, Γιάννης και Κατερίνα μας σηκώνουν στα ουράνια

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συνέχισε να κατακτά τη μία κορυφή μετά την άλλη στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, κερδίζοντας το βραβείο καλύτερου παίκτη, η Κατερίνα Στεφανίδη συνέχισε απτόητη να μαζεύει μετάλλια σε διεθνείς οργανώσεις στο επί κοντώ, ενώ ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέδειξε πως δεν υπάρχει ταβάνι στο όνειρο, φτάνοντας στο νούμερο 5 της παγκόσμιας κατάταξης.

Το πρώτο αποτεφρωτήριο της Ελλάδας είναι γεγονός

Εβδομήντα χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα, στην Ριτσώνα, δημιουργείται το πρώτο Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών (ΚΑΝ) δίνοντας στους πολίτες της Ελλάδας τη δυνατότητα καύσης και κλείνοντας το κύκλο των χωρών της Ε. Ε. που δεν το επέτρεπαν. Το μοντέρνο αποτεφρωτήριο μπορεί να εξυπηρετήσει δέκα καύσεις νεκρών, ενώ δημιουργήθηκε με ιδιωτικά κεφάλαια, και έχει συνολικά επτά ιδιοκτήτες.

Η χρυσή ομάδα του ΑΠΘ

Το χρυσό μετάλλιο του περίφημου διαγωνισμού συνθετικής βιολογίας iGEM κατέκτησε τον περασμένο Νοέμβριο η… μαγική ομάδα φοιτητών του ΑΠΘ, αφήνοντας πίσω της πανεπιστήμια όπως το ίδιο το ΜΙΤ που διοργανώνει τον διαγωνισμό, το Cambridge, το Oxford και το Harvard. Η ομάδα σχεδίασε και ανέπτυξε το POSEIDON (Programmable Orthogonal Systems Engineered Into DNA Oligo Networks), τον πρώτο «DNA υπολογιστή» που προσδιορίζει ποιοτικά και ποσοτικά τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ DNA και πρωτεϊνών, ώστε να διαπιστωθεί η παρουσία τους σε συγκεκριμένες ασθένειες, με σκοπό την μελλοντική της πρόληψη.

Μια απίστευτη δωρεά

Σε μια συγκινητική χειρονομία, ο 92χρονος Θανάσης Παλαιολόγου από τη Νάπη της Λέσβου, αποφασίζει να δωρίσει το ποσό των 600.000 δολαρίων – οικονομίες μιας ολόκληρης ζωής – στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με σκοπό να ενισχυθεί η βιβλιοθήκη του ιδρύματος στη Μυτιλήνη. Το ποσό συγκέντρωσε δουλεύοντας σκληρά ενώ ήταν μετανάστης στις ΗΠΑ.

Ο γρίφος ελύθη!

Ο 35χρονος Δημήτρης Κουκουλόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ κατάφερε μαζί με τον συνεργάτη του James Maynard από την Οξφόρδη, να λύσει όπως λέγεται στη γλώσσα των μαθηματικών, την Εικασία των “RJ Duffin και AC Schaeffer”, έναν «γρίφο» που ταλάνιζε τους μαθηματικούς της Αναλυτικής Θεωρίας των Αριθμών εδώ και 78 χρόνια.

Ν. Γ.

in2life.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα