30/03/202319:37

Ολυμπία Οδός: Εκπαιδεύσεις Οδικής Ασφάλειας στους οδηγούς το μέλλοντος!

 

Εκπαιδεύσεις Οδικής Ασφάλειας στους οδηγούς το μέλλοντος!

«Η ζωή δεν έχει undo»

· Συμμετοχή στη 16η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (20-26 Μαρτίου 2023)

· 3.000 μαθητές από 29 σχολεία της Αχαΐας και της Κορινθίας εκπαιδεύονται σε θέματα οδικής ασφάλειας

· Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής ΙΟΑΣ «Καν’το σωστά»

· Στόχος τα «μηδενικά ατυχήματα» μέσω της υπεύθυνης οδηγικής συμπεριφοράς

Η Ολυμπία Οδός, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», συνεχίζει για ακόμα μία χρονιά τις εκπαιδεύσεις μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε ζωτικά θέματα οδικής ασφάλειας. Για 5η χρονιά χιλιάδες μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ινστιτούτου με τη χρήση προσομοιωτών τελευταίας τεχνολογίας.

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ: Εκπαιδεύσεις Οδικής Ασφάλειας στους οδηγούς το μέλλοντος! - KorinthosTV

Από τις 13-17 Μαρτίου, 1980 μαθητές από 23 σχολεία της Αχαΐας και ένα της Αττικής παρακολούθησαν το καινοτόμο πρόγραμμα του ΙΟΑΣ «Κάν΄το σωστά» και ενημερώθηκαν για τη σημασία της ασφάλειας στο δρόμο. Την 16η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (20-24 Μαρτίου) οι εκπαιδεύσεις συνεχίστηκαν στην Κορινθία, όπου 740 μαθητές από τέσσερα σχολεία του Κιάτου και της Κορίνθου συμμετείχαν στο πρόγραμμα κάνοντας το πρώτο βήμα προς ένα μέλλον με μηδενικά ατυχήματα. Θα ακολουθήσουν ακόμα 300 μαθητές από τα σχολεία του Ξυλοκάστρου στις 5 Απριλίου.

Η συνεργασία της Ολυμπίας Οδού και του Ι.Ο.ΑΣ. δεν σταματά στις εκπαιδεύσεις. Τα τελευταία χρόνια υλοποιούν από κοινού “Pit Stop” οδικής ασφάλειας σε Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών του αυτοκινητόδρομου με στόχο την ενημέρωση των οδηγών για την σωστή συντήρηση των οχημάτων τους και την ασφαλή οδηγική συμπεριφορά.

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ // Εκπαιδεύσεις Οδικής Ασφάλειας στους οδηγούς του μέλλοντος! - PROTINEWS

Συμπαραστάτης της Ολυμπίας Οδού στην προώθηση των θεμάτων οδικής ασφάλειας είναι το Ίδρυμα για την Υπεύθυνη Οδήγηση του Ομίλου VINCΙ (Fondation VINCI AUTOROUTES), το οποίο διοργανώνει συστηματικά εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με τους οδικούς κινδύνους και χρηματοδοτεί έρευνες για την οδική συμπεριφορά σε 11 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα. Για την VINCI Highways, τον μεγάλο μέτοχο της Ολυμπίας Οδού, η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι πρώτη προτεραιότητα και τα μηδενικά ατυχήματα οδηγών και εργαζομένων ο σημαντικότερος στόχος. Αυτή την κουλτούρα μοιράζεται η Ολυμπία Οδός, έχοντας μειώσει τα θανατηφόρα ατυχήματα στην Κορίνθου –Πατρών κατά 93% από την έναρξη του έργου παραχώρησης έως σήμερα.

Εκπαιδεύσεις Οδικής Ασφάλειας στους οδηγούς το μέλλοντος! «Η ζωή δεν έχει undo» | Ειδήσεις

Σχετικά με τις εκπαιδεύσεις των μαθητών, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., Δρ. Παναγιώτης Παπανικόλας δήλωσε: «Στην Ολυμπία Οδό βασικό μέλημά μας είναι να αναβαθμίζουμε συνεχώς την υποδομή ώστε να παρέχουμε στους οδηγούς έναν σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο. Η οδήγηση όμως στον αυτοκινητόδρομο χρειάζεται επίσης σωστή προετοιμασία και υπεύθυνη οδηγική συμπεριφορά. Κοινό μας όραμα με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» είναι η δημιουργία μίας νέας γενιάς οδηγών που «θα οδηγούν αλλιώς», σεβόμενοι τη ζωή τους και τη ζωή των άλλων.

Εκπαιδεύσεις Οδικής Ασφάλειας στους οδηγούς το μέλλοντος! «Η ζωή δεν έχει undo»

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα