17/11/202109:28

Ομάδα Γυναικών (ΟΓΕ) Πύργου: Συμμετοχή στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για την 48η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Η Ομάδα Γυναικών Πύργου της Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), τιμά την 48η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, που αποτέλεσε την κορύφωση της αντιδικτατορικής πάλη του λαού μας, ενώνει τη φωνή της με τους φορείς του λαϊκού κινήματος και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση  που θα γίνει μαζί με τα εργατικά σωματεία και τους φορείς του λαϊκού κινήματος στον Πύργο:

την Τετάρτη 17 Νοέμβρη  και ώρα 18.30μ.μ. στον προαύλιο χώρο του 1ου Γυμνασίου Πύργου (οδός Γυμν. Δούκα 20).

Καλεί τις γυναίκες του μόχθου να δυναμώσουμε την πάλη μας, ενάντια στην πολιτική που μας  καταδικάζει να ζούμε μια ζωή χωρίς δικαιώματα στην εργασία, στη μητρότητα, στον ελεύθερο χρόνο, που θυσιάζει τις ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας για να χρυσοπληρώνουμε τους ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς.

Τιμάμε αγωνιστικά την επέτειο του Πολυτεχνείου  δίνοντας μαχητική απάντηση στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που την έχουν μετατρέψει σε ευρωατλαντικό χωροφύλακα στην ευρύτερη περιοχή και σε μια απέραντη στρατιωτική ΝΑΤΟϊκή βάση από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Σούδα. Δε ανεχόμαστε να πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Τιμάμε το Πολυτεχνείο συνεχίζοντας την ανειρήνευτη  πάλη μας, ενάντια σ’ αυτούς που σπέρνουν τον πόλεμο, τη φτώχεια και την προσφυγιά και καλούμε τις γυναίκες  του μόχθου να αρνηθούν το ρόλο του αμέτοχου παρατηρητή που αναμένει σιωπηλός τις εξελίξεις.

Η Ομάδα Γυναικών Πύργου Ν. Ηλείας, θα συμμετέχει στην εκδήλωση τιμής και μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που θα γίνει στον Πύργο, την Τετάρτη 17/11/2021, ώρα 18.30, στον προαύλιο χώρο του 1ου Γυμνασίου Πύργου (οδός Γυμν. Δούκα 20), μαζί με τα εργατικά σωματεία, συλλόγους ΕΛΜΕ, σωματεία συνταξιούχων ΙΚΑ – ΟΑΕΕ, ΕΕΔΥΕ κ.λ.π. και στην κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης στο Επαρχείο.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα