19/10/202318:33

Ομάδα Πεζοπορίες με Πανσέληνο: Διήμερη εκδρομή στο Νομό Ηλείας για πεζοπορίες, γιορτή της ελιάς και του τσίπουρου

Η Εθελοντική μας Ομάδα Πεζοπορίες με Πανσέληνο, και ηλιοβασίλεμα με άριστο καιρό, διοργανώνει διήμερη εκδρομή στο Νομό Ηλέιας την πρώτη ημέρα πεζοπορια και συμμετοχη στον τρυγο πάτημα σταφιλιών.

Στη συνέχεια μάζεμα ελιών στον ελαιώνα των ορειβατικών, φυσιολατρικών, πεζοπορικών Σωματείων Ελλάδος ( Ανδρέας Αντωνόπουλος ) στη Γιορτή της Ελιάς και του Τσιπουρου στην ορεινη Ηλεια, χωριο ΓΟΥΜΕΡΟ στις 21 Οκτωμβρίου 2023 Σάββατο, μουσική χορός.
Επίσης το φαγητό γεύσεις και προίοντα της ορεινής περιοχής.
Στη συνέχεια στο ελαιοτριβείο για το λάδι.
Επίσης Θα υπάρχουν και τοπικά προιόντα.
Εάν υπάρχει χρόνος θα επισκεφθούμε την αρχαία ελιά, 3.500 ετών.


Στη συνέχεια τακτοποιήση σε Ξενοδεχείο στο ΑΡΚΟΥΔΙ ΚΥΛΛΗΝΗΣ στη συνέχεια ποτό στην παραλία μέχρι αργά.
Την δεύτερη ημέρα 22 Οκτωβρίου 2023, 2.30 έως 3.00 ωρες περίπου την 4η πανελλήνια πεζοπορία στο Μονοπάτι του Κωναστινου Παλαιολόγου, στην περιοχή της Κυλλήνης, Κάτω Παναγιάς, Κάστρου Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης, επίσκεψη στο βυζαντινό μοναστήρι της Βλαχέρνας, καθώς και στο κάστρο ΧΛΕΜΟΥΤΣΙ στη συνέχεια μπάνιο στη χρυσή ακτή, λασπόλουτρα ιαματικά στα θειούχα λουτρά Κυλλήνης.
Στη συνέχεια φαγητό σε Ταβέρνα της περιοχής μουσική χορό.
Περίπου ώρα 17.00 μ.μ. επιστροφή για Αθήνα.
Αναχώρηση στις 21 Οκτωβριου 2023 Σάββατο, από Αθήνα με λεωφορείο, σημείο συνάντησης ΟΜΟΝΟΙΑ ΧΟΝΤΟΣ ΣΕΝΤΕΡ και ώρα 07.00.
Επιστροφή ώρα 17.00 μ.μ. από Κυλλήνη.
Επίσης στόχος μας είναι με την πρωτοβουλία μας αυτή να παρακινήσουμε την Τοπική αυτοδιοιση, την πολιτεία μας, τους φορείς ανά την Ελλάδα να οργανώσουν τα Ξενοδοχεία, τα καταλύματα τους να μπορούν να παρέχουν σε φοιτητές, άνεργους ύπνο, φαγητό, μεταφορικό μέσω, καθως το ημερομίσθιο τους, την ασφάλεια τους για να μπορούν να έρχονται για την περισυλλογή της ελιάς.
Την εκδήλωση οργανώνει η εθελοντική ομάδα πεζοπορίες με πανσέληνο και ηλιοβασίλεμα του Σύλλογου ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ ΑΘΗΝΩΝ Φυσιολατρία, οικολογία, πεζεπορία Πολιτισμός μέλος της ΟΦΟΕΣΕ σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς της περιοχής
FACEBOOK : Πεζοπορίες με πανσέληνο
Πληροφ. ο Πρόεδρος και Αρχηγος Παναγιώτης Αχιλλεοπουλος
Τηλ. 6974070997

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα