23/11/202121:12

Κρίση στην Τουρκία: Σε κατάρρευση η οικονομία – Ο κόσμος στους δρόμους ζητώντας παραίτηση Ερντογάν- ‘Ομιλοι και μεγάλες βιομηχανίες της χώρας αναστέλλουν την οικονομική τους δραστηριότητα

Σε δίνη η τουρκική οικονομία απειλείται με κατάρρευση καθώς η λίρα την Τρίτη, 23 Νοεμβρίου κατρακυλάει 15% μέσα σε ένα 24ωρο δημιουργώντας κρίση στη χώρα με την αντιπολίτευση να ζητά παρέμβαση Ερντογάν και τον κόσμο να βγαίνει στους δρόμους ζητώντας την παραίτηση του τούρκου προέδρου.

Η αντιπολίτευση έχει «εκραγεί» ζητώντας παρέμβαση από τον Ερντογάν για να σταματήσει την κατρακύλα του εθνικού νομίσματος.

Οι πολίτες στην Τουρκία αντιδρούν ενάντια στις λάθος οικονομικές πολιτικές και το βράδυ της Τρίτης (23/11) βγήκαν στους δρόμους σε διάφορες επαρχίες της χώρας για να διαμαρτυρηθούν για την αύξηση του κόστους ζωής και την οικονομική ύφεση.

Η πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη έκλεισε με αστυνομικό οδόφραγμα.

Πλατεία Ταξίμ Οδοφράγματα
Πλατεία Ταξίμ Οδοφράγματα

 

Στη Χαλκηδόνα και στα Ταταύλα, ο κόσμος βγήκε στου δρόμους χτυπώντας κατσαρόλες και τηγάνια, καλώντας τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να παραιτηθεί.

Νωρίτερα, διαδήλωση πραγματοποίησαν πολίτες και μπροστά από την Κεντρική Τράπεζα στην Άγκυρα, ζητώντας και πάλι την παραίτηση Ερντογάν.

ethnos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα