25/10/202118:04

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Δ. Ήλιδας: Δράσεις ενημέρωσης για το κύμα Ακρίβειας!

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΜΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ

Ένα ανεξέλεγκτο μπαράζ ανατιμήσεων στήνεται ήδη στην αγορά. Την ώρα που αυξάνεται η τιμή στην ενέργεια και παρασέρνει όλες τις τιμές στα ύψη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολουθεί αμέτοχος.
Πριν ακόμα ο καιρός επιβάλει την ανάγκη της θέρμανσης, το κύμα ακρίβειας ήδη έχει γίνει αισθητό με την αύξηση της τιμής πετρελαίου κατά 40%, με τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος, με την εκρηκτική άνοδο τιμών στα βασικά προϊόντα. Αποτέλεσμα: η αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων είναι δύσκολη.

Ο μέσος μισθός είναι ανεπαρκής και καθηλωμένος στα ίδια επίπεδα που τον άφησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης για αύξηση στο διπλάσιο της ανάπτυξης. Παίζοντας με τις λέξεις και την νοημοσύνη μας, τώρα βαφτίζουν την ανάπτυξη «ανάκαμψη» για να ισχυριστούν ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα ενίσχυσης!

Η κυβέρνηση της ΝΔ σε αυτή την κρίσιμη περίοδο σφυρίζει αδιάφορα. Επιλέγει να θολώσει τα νερά για άλλη μια φορά. Αντί αυστηρών ελέγχων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ώστε να αποτραπεί η διαιώνιση του καρτέλ στον χώρο της ενέργειας, απαντάει με ευχολόγια. Αντί για ρυθμιστικό ρόλο της ΔΕΗ στην αγορά, με αναπροσαρμογή των τιμολογίων της, την βγάζει στο σφυρί για να ωφεληθούν οι λίγοι και ισχυροί φίλοι τους.

Στην αυτονόητη ανάγκη για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, απαντάει με το επιχείρημα πως «θα οδηγήσει σε λουκέτα». Δεν βλέπουν στη ΝΔ πως και τα λουκέτα έρχονται και ο κόσμος φτωχοποιείται βίαια με τις επιλογές τους.

Ο κόσμος αντιλαμβάνεται πλέον ότι δεν πρόκειται για ανικανότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα μέτωπα που συνθλίβουν την οικονομία και την κοινωνία, πρόκειται για ιδεολογικές και πολιτικές επιλογές που βρίσκονται στον πυρήνα της δεξιάς, νεοφιλελεύθερης ΝΔ. Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων, η απειλή για μια νέα ανθρωπιστική κρίση, παρόμοια με αυτή που έζησε η Ελλάδα πριν από δέκα χρόνια, θα γίνεται ολοένα και περισσότερο ορατή, όσο πλησιάζει ο παγωμένος χειμώνας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ξεκάθαρες προτάσεις διεκδικεί να εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα επιδότησης του ενεργειακού κόστους με ιδιαίτερη έμφαση στους ενεργοβόρους τομείς. Επιπλέον στο πλαίσιο της συγκράτησης των τιμών διεκδικεί αναστολή του φόρου κατανάλωσης στο φυσικό αέριο, πάγωμα του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο, αναστολή φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, και σημαντική μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο’πετρέλαιο κίνησης και στην βενζίνη.

Μπροστά σε αυτό το τεράστιο κύμα αυξήσεων είναι απαραίτητη και η επέκταση στα επιδόματα που υπάρχουν σήμερα ενώ το επόμενο διάστημα θα κατατεθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρόταση νόμου για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ.

Κανένα επικοινωνιακό περιτύλιγμα και καμία προπαγάνδα των γνωστών ΜΜΕ δεν μπορεί να ωραιοποιήσει τη δραματική για τους πολίτες κατάσταση. Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όσο κι αν τις αποκρύβουν εντέχνως τα καλοπληρωμένα παπαγαλάκια της κυβέρνησης, θα γίνουν γνωστές στους πολίτες με δράσεις ενημέρωσης πόρτα-πόρτα, γειτονιά τη γειτονιά και θα δημιουργήσουν το απαραίτητο κύμα αντίδρασης στα σχέδια ισοπέδωσης της κοινωνίας από την ανάλγητη κυβέρνηση που υπερασπίζεται μόνο τους λίγους και αρεστούς.

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Δ.Ήλιδας Καποδιστρίου και Ιφίτου (πλατεία Αγ.Αθανασίου), 27200, Αμαλιάδα τηλ:26220 27183 https://www.facebook.com/SYRIZAILIDAS

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα