31/05/202415:54

Π.Ε. Ηλείας: Με ανταπόκριση η δράση «Πάμε πλατεία… για αιμοδοσία» στον Πύργο (Photos)

Με ιδιαίτερη επιτυχία και ικανοποιητική ανταπόκριση από τους πολίτες του Πύργου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Μαΐου, η πρώτη από τις πέντε αιμοδοσίες που έχουν προγραμματιστεί στο πλαίσιο του προγράμματος «Πάμε πλατεία… για αιμοδοσία» το οποίο αποτελεί μια πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Νίκου Κοροβέση, σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Άννα Μαστοράκου, τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων Πύργου και Αμαλιάδας και την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Ηλείας Άνθρωποι όλων των ηλικιών που βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία του Πύργου, μέσω της Κινητής Μονάδας Αιμοδοσίας της Π.Ε. Ηλείας, διαθέτοντας λίγο από το χρόνο τους, έδωσαν αίμα και συνέβαλαν στην μεγάλη προσπάθεια για την προώθηση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας και τη μείωση των ελλείψεων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης δήλωσε: «Μέσω της Κινητής Μονάδας Αιμοδοσίας της Π.Ε. Ηλείας, έχουμε ξεκινήσει ένα ταξίδι ζωής και προσφοράς στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, ενώ παράλληλα προσπαθούμε να συμβάλουμε στην προώθηση του αιμοδοτικού κινήματος και την μείωση των ελλείψεων σε αίμα.

Οι πολίτες έχουν αγκαλιάσει το εγχείρημα και ευελπιστώ η ανταπόκριση του κόσμου να είναι η ίδια και στις υπόλοιπες πόλεις προκειμένου να γίνει θεσμός». Από την πλευρά της, Συντονίστρια – Διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας του νοσοκομείου Πύργου, Κωνσταντίνα Πανέτα – Κωνσταντακοπούλου τόνισε: «Τώρα που έρχεται το καλοκαίρι και αυξάνεται ο πληθυσμός, οι ανάγκες για αίμα είναι αυξημένες στο νοσοκομείο Πύργου, οπότε θα πρέπει όσοι είναι εθελοντές αιμοδότες, να έρχονται να δίνουν το αίμα τους.

Δύο φορές το χρόνο να το κάνουν αυτό, θα είναι πάρα πολύ καλό.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την ΠΕ Ηλείας που μας στηρίζουν». Τέλος, η ιατρός – Διευθύντρια ΕΣΥ Έλσα Ζαχαριαδάκη ανέφερε: «Πρέπει ο κόσμος να έρχεται να δίνει ευχάριστα το αίμα του για να βοηθάει τον συνάνθρωπό του.

Πάντα το καλοκαίρι οι ανάγκες είναι αυξημένες και για αυτό θα πρέπει να εντείνουμε όλοι τις προσπάθειές μας και εμείς αλλά και ο κόσμος να βάλει την εθελοντική αιμοδοσία περισσότερο στο μυαλό του, για να έρχεται να δώσει αυτό το πολύτιμο αγαθό, το αίμα».

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα