17/11/202113:50

Π.Ε. Ηλείας: Πρόγραμμα εορτασμού στον Πύργο της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α
ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 21η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, έχοντας υπ’ όψιν:
1. Την υπ’ αρθ. 82842/11-11-2021(ΑΔΑ: ΡΠΑΘ46ΜΤΛ6-2ΚΡ) εγκύκλιο του Υπουργού Εσωτερικών περί «Σημαιοστολισμού για τον εορτασμό της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων»
2. Την υπ’ αριθ. 82823 /11-11- 2021(ΑΔΑ: Ψ4ΖΞ46ΜΤΛ6-ΩΟΦ) εγκύκλιο του Υπουργού Εσωτερικών περί «Εορτασμού της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων»
3. Την υπ’ αριθ. 76632/20-10-2021 (Φ.Ε.Κ. 4961/Β/26-10-2021) απόφαση Υπουργού Εσωτερικών περί «Καθορισμού σειράς προβαδίσματος» καταρτίζει πρόγραμμα εορτασμού για την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων την Κυριακή, 21η Νοεμβρίου 2021 για την πόλη του Πύργου, ως εξής:

Α. Γενικός σημαιοστολισμός σε όλη την επικράτεια, από την 8η πρωινή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου της 21ης Νοεμβρίου.

Β. Φωταγώγηση όλων των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 21ης Νοεμβρίου.

Γ. Έπαρση σημαίας στον Ανδριάντα Πλοιάρχου (ε.α.) Μίλτωνα Ιατρίδη Π.Ν, (στην ομώνυμη πλατεία) με συμμετοχή στρατιωτικού αγήματος, την 8η πρωινή ώρα της 21ης Νοεμβρίου.
Επισημαίνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ
ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Ώρα 09.50: Πέρας προσέλευσης κοινού.
Ώρα 09.55: Πέρας προσέλευσης Αρχών.
Ώρα 09.58: Προσέλευση κ. Αντιπεριφερειάρχη.
Ώρα 10.00: Δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας κ.κ. ΓΕΡΜΑΝΟΥ.
Μετά τη δοξολογία, εντός του Ιερού Ναού, θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Πρόεδρο παραρτήματος ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού Ν. Ηλείας, Πλοίαρχο (ε.α.) Ζώη Υφαντή ΠΝ.
Ώρα 10.30: Κατάθεση στεφάνων στον Αδριάντα Πλοιάρχου (ε.α.) Μίλτωνα Ιατρίδη ΠΝ από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ν. Ηλείας, Δήμαρχο Πύργου, Πρόεδρο Παραρτήματος Ένωσης αποστράτων Αξ/κων, Πρόεδρο Ένωσης αναπήρων και θυμάτων πολέμου, Πρόεδρο Συνδέσμου Εφέδρων Αξ/κων, Εκπρόσωπο Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης , Προέδρους Σωματείων και Συλλόγων.

Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πεσόντων Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Οπλιτών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Εθνικός Ύμνος

Ώρα 17.00: Υποστολή σημαίας.

Στις ανωτέρω εκδηλώσεις καλούνται να παραστούν:
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας & Ωλένης κ. κ. ΓΕΡΜΑΝΟΣ, οι Βουλευτές, Ευρωβουλευτές του Ν. Ηλείας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμαρχος Πύργου, οι Συντονιστές της Αποκ/νης Δκσης Πελ/σου-Δυτ. Ελλάδος, ο Πρόεδρος Πρωτ/κείου Ηλείας, ο Εισαγγελέας Πρωτ/κών Ηλείας, ο Πρόεδρος Διοικ/κού Πρωτ/κείου, ο Ανώτερος Δ/κτής Φρουράς Ν. Ηλείας, ο προϊστάμενος Δικαστικού Γραφείου, Πρυτάνεις ή Πρόεδροι Διοικουσών Επιτροπών Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. , ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Π.Δ.Ε, οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε., ο Έπαρχος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου, ο Πρόεδρος ΠΕΔ, ο Εκτελεστικός Γραμματέας Περιφέρειας, Δήμαρχοι Π.Ε. Ηλείας, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου, , ο Επίτροπος Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Π.Ε Ηλείας, το Δημοτικό Συμβούλιο, Πρώην Υπουργοί και Υφυπουργοί, πρώην Βουλευτές, πρόεδροι Δ.Σ. Ν.Π.Δ.Δ, πρόεδροι Λιμενικών Ταμείων, αξ/κοί των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας , του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος εν ενεργεία, κατά ιεραρχική τάξη, πρόεδροι Επιστημονικών Οργανώσεων, πρόεδροι Παραρτημάτων Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, πρόεδροι Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, εκπρόσωποι Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, περιφερειακοί Έφοροι Προσκόπων και Ελληνικού Οδηγισμού, με στολή, πρόεδροι Επιμελητηρίων, πρόεδροι Επαγγελματικών Οργανώσεων, πρόεδροι Εργατικών Οργανώσεων, πρόεδροι Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών, πρόεδροι άλλων Σωματείων και Συλλόγων, ο λαός της πόλης του Πύργου.

Για τη δοξολογία και την επιμνημόσυνη δέηση, παρακαλείται να επιμεληθεί η Ι.Μ. Ηλείας .

Για τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, παρακαλείται να φροντίσει ο Α.Δ.Φ. Ν. Ηλείας.

Για την τάξη μέσα στον Ι. Ναό και τον αύλειο χώρο, παρακαλείται να ρυθμίσει ο Αστ/κός Δ/ντής Ηλείας.

Τελετάρχης ορίζεται: Από την Π.Ε Ηλείας ο υπάλληλος: Κολιτσόπουλος Αλέξιος, και από τις Ένοπλες Δυνάμεις. ο Αξιωματικός που θα ορίσει
ο Α.Δ.Φ. Ν. Ηλείας.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα