02/05/202415:23

Παλαιοί Πρόσκοποι Ηλείας: Εκαναν και για φέτος για ακόμη μια φορά την ”Καλή Πράξη ” – Πρωτοβουλία – έκφραση αγάπης και αλληλεγγύης

Οι Παλαιοί Πρόσκοποι Ηλείας έκαναν και για φέτος για ακόμη μια φορά την παραδοσιακή πράξη Αγάπης και Προσφοράς που ονομάζουν΄”Καλή Πράξη ” .

Αντιπροσωπεία από μέλη τους επισκέφθηκαν το Άσυλο Ανιάτων ” Ν. Βασιλειάς”, που στεγάζει και περιθάλπει συνανθρώπους μας απόμαχους της ζωής, παραδίδοντας ποσότητες τροφίμων διαρκείας και προσφέροντας γλυκίσματα και άλλα είδη στους φιλοξενούμενους του Ιδρύματος της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας.

Την αντιπροσωπεία υποδέχθηκε ο π.Κωνστ.Παπαδημητρίου,που εξέφρασε τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια για την διαχρονική ανθρωπιστική δραστηριότητά τους μαζί με τις Ευχές.

Ο Αρχηγός της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας κ. Κωνσταντίνος Τριανταφυλλόπουλος, δήλωσε μεταξύ άλλων και τα εξής : <<Διατηρώντας την πολύχρονη παράδοση που έχουμε, αυτές τις Άγιες Ημέρες και όχι μόνο,επαναβεβαιώνουμε την διαχρονική προσπάθειά μας για βοήθεια στον πάσχοντα συμπολίτη μας ,αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα το θεάρεστο και ανθρωπιστικό έργο της Μητρόπολής μας ,και την Πατρική Αγάπη του Μητροπολίτη μας.. Εμείς οι Παλιοί Πρόσκοποι που ήδη έχουμε συγκροτήσει την Ένωση Παλαιών Προσκόπων στην Ηλεία, έχουμε μια πληθώρα δράσεων που στοχεύουν, όχι μόνο στην αγάπη και στην συμπαράσταση προς το συνάνθρωπό μας, αλλά και σε άλλες ακόμα δραστηριότητες, έτσι ώστε να είμαστε δίπλα πάντα στην κοινωνία. Η Κίνηση μας αισθάνεται ικανοποίηση που πρωτοπορεί εδώ και 114 χρόνια σε πράξεις Αγάπης και Προσφοράς>>. Στο ίδιο πνεύμα ήταν και οι δηλώσεις των Υπαρχηγών κ. Ανδρέα Γιατρά και κ. Παναγιώτη Καλαμπρέζου, που τόνισαν τον παιδαγωγικό ρόλο του Προσκοπισμού,που τους ακολουθεί σε όλη τους τη ζωή,και είναι συνειδητοποιημένο καθήκον,καθώς και την μεγάλη συμβολή της Μητρόπολης Ηλείας με το πολύμορφο,ευρύ έργο Της. Ομοίως και το μέλος της δραστήριας ΕΠΠ κ. Γιώργ. Γεωργόπουλος [ Πρόεδρος Μουσ.Συλλόγου ΟΡΦΕΥΣ/Διοικ.Διευθ.Ελληνικού Ωδείου Πύργου], εκτός των παραπάνω, εξέφρασε την μεγάλη ευγνωμοσύνη στην Μητρόπολη που περιθάλπει όσους έχουν ανάγκη, τις ευχές και τις ευχαριστίες αλλά και τα συγχαρητήρια για τις άριστες συνθήκες και την αυταπάρνηση τους που εξασφαλίζουν. Σε αυτό το πλαίσιο ομοίως ήταν και η δήλωση των μελών κ.κΑκρ.Ρέβελου και Αλεξ.Παπαδοπούλου.

Εκτός των παραπάνω Ιδρυμάτων φρόντισαν για το Πασχαλινό τραπέζι,για μοναχικούς και αναξιοπαθούντες συμπολίτες. Εφέτος, αρωγοί στην προσπάθεια αυτή ,της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας ήταν η αλυσίδα καταστημάτων Σούπερ Μάρκετ ΤΕΡΖΗΣ που πρόθυμα διέθεσαν προϊόντα τους και συνέβαλαν για τον ανθρωπιστικό αυτό σκοπό. Στην προσπάθεια αυτή συμμετείχαν στελέχη που επί μακρόν υπηρέτησαν στην νεανική αυτή οργάνωση και εξακολουθούν και σήμερα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ,μεταλαμπαδεύοντας ,μεταξύ των άλλων, υψηλές Αξίες και Ιδανικά,όπως αυτές του καθήκοντος προς τον συνάνθρωπο,και της συμπαράστασης προς κάθε μοναχικό και πάσχοντα . Η σεμνή αυτή επίσκεψη, έκλεισε με ευχές στους γέροντες καθώς και στο προσωπικό τους, τηρώντας αυστηρα τα υγειονομικά πρωτοκολλα.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα