16/12/202314:46

Παλαιοί Πρόσκοποι Ηλείας: Έκαναν την ”Καλή Πράξη ” Αγάπης και Προσφοράς,των Αγίων Ημερών

Μία όμορφη πρωτοβουλία είχαν οι Παλαιοί Πρόσκοποι Ηλείας .     

 Έκαναν την παραδοσιακή την  ΄”Καλή Πράξη ” Αγάπης και Προσφοράς,των Αγίων αυτών Ημερών,στο Άσυλο Ανιάτων” Ν.Βασιλειάς”, που στεγάζει και περιθάλπει στοργικά αυτούς τους συνανθρώπους μας,παραδίδοντας ποσότητες τροφίμων διαρκείας και  προσφέροντας στους απόμαχους της Ζωής, γλυκίσματα, κλ, στους φιλοξενούμενους του Ιδρύματος της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας.Τους υποδέχτηκε εγκάρδια ο Δ/ντης του Ιδρύματος π.Κ.Παπαδημητρίου καθώς και το προσωπικό που εξέφρασαν τις ευχαριστίες και ευχές τους.

Ο Αρχηγός της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας, κ. Κωνσταντίνος Τριανταφυλλόπουλος, δήλωσε μεταξύ των άλλων  :
“Διατηρώντας την πολύχρονη παράδοση που έχουμε, αυτές τις Άγιες Ημέρες και όχι μόνο,επαναβεβαιώνουμε την διαχρονική Υπόσχεση και προσπάθειά μας για βοήθεια στον πάσχοντα συμπολίτη μας ,αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα το θεάρεστο και ανθρωπιστικό έργο της Μητρόπολής μας ,και την Πατρική Αγάπη του Μητροπολίτη μας..

Εμείς οι διατελέσαντες Πρόσκοποι, που ήδη έχουμε συγκροτήσει την Ένωση Παλαιών Προσκόπων στην Ηλεία, έχουμε μια πληθώρα δράσεων που στοχεύουν, όχι μόνο στην αγάπη και στην συμπαράσταση προς το συνάνθρωπό μας, αλλά και σε άλλες ακόμα δραστηριότητες, έτσι ώστε να είμαστε δίπλα πάντα στην κοινωνία.Η Κίνηση μας αισθάνεται ικανοποίηση που πρωτοπορεί εδώ και 113 χρόνια σε πράξεις Αγάπης και Προσφοράς.  ΄΄
  

Στο ίδιο πνεύμα και οι δηλώσεις του Υπαρχηγού κ.Ανδρέα Γιατρά ,που τόνισε τον παιδαγωγικό ρόλο του Προσκοπισμού,που τους ακολουθεί σε όλη τους τη ζωή,και είναι συνειδητοποιημένο καθήκον,καθώς και την μεγάλη συμβολή της Μητρόπολης Ηλείας με το πολύμορφο,ευρύ έργο Της.
        Ομοίως και το μέλος τους κ. Παναγιώτης Καλαμπρέζος, εκτός των παραπάνω ,εξέφρασε την μεγάλη ευγνωμοσύνη στην Μητρόπολη που περιθάλπει όσους έχουν ανάγκη, τις ευχές και τις ευχαριστίες αλλά και τα συγχαρητήρια για τις άριστες συνθήκες και την αυταπάρνηση τους που εξασφαλίζονται εκεί.       

ΠΑΛ.ΠΡΟΣΚ.ΚΑΛΗ ΠΡΑΞΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2023.ΑΙ

Στό ίδιο πνεύμα κινήθηκαν και οι δηλώσεις των παρισταμένων μελών κ.κ.Γιώργου Γεωργόπουλου ,Γιωργ.Ηλιόπουλου ,Κώστα Παναγιωτόπουλου ,Α.Ρέβελου.      

Στην προσπάθεια αυτή συνέβαλαν στελέχη που επί μακρόν υπηρέτησαν στην νεανική αυτή οργάνωση και εξακολουθούν και σήμερα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ,μεταλαμπαδεύοντας ,μεταξύ των άλλων υψηλές Αξίες και Ιδανικά,όπως αυτές του καθήκοντος προς τον συνάνθρωπο,και της συμπαράστασης προς κάθε μοναχικό και πάσχοντα .

Η σεμνή αυτή  επίσκεψη, έκλεισε με ευχές στους γέροντες  καθώς και στο προσωπικό τους,τηρώντας αυστηρα τα υγειονομικά πρωτοκολλα.

ΠΑΛ.ΠΡΟΣΚ.ΚΑΛΗ ΠΡΑΞΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2023.ΑΘ

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα