26/03/202313:56

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης U17, στα στυλ της ελληνορωμαϊκής, Γυναικείας & ελεύθερης πάλης, στις 07-09/04/2023 στον Πύργο- «Διεθνές Κύπελο Τιτάν ‘’Χαράλαμπος Χολίδης’’ – Central European league,1ST Race 2023, στις 31/03 – 02/04/2023»

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης U17, στα στυλ της ελληνορωμαϊκής, Γυναικείας & ελεύθερης πάλης, στις 07-09/04/2023 στον Πύργο.
«Διεθνές Κύπελο Τιτάν ‘’Χαράλαμπος Χολίδης’’ – Central European league,1ST Race 2023, στις 31/03 – 02/04/2023»

Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο της ΠΕ Ηλείας, με αφορμή το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης U17, 2023 στα στυλ της ελληνορωμαϊκής, Γυναικείας & ελεύθερης πάλης, στις 07-09/04/2023, που θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γήπεδο Καράτουλα του Δήμου Πύργου.


Το παρόν έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού , Εθελοντισμού και Ολυμπισμού κ. Δημήτρης Νικολακόπουλος , ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Αργυρόπουλος Ιωάννης , ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Πλεμμένος Ιωάννης , ο Πρόεδρος της ΤΚ Καράτουλα κ. Κλειδέρης Θοδωρής , ο Πρόεδρος του παλαιστικού Συλλόγου «ΤΙΤΑΝ» κ. Ντοχάς Νίκος και ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης κ. Κολιτσόπουλος Αλέξης. Οι φορείς παρουσίασαν από κοινού το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης ,που για πρώτη φορά στην ιστορία φιλοξενείται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα στο Δήμο Πύργου.
Πάνω από 400 αθλητές και 50 ομάδες από όλη τη χώρα θα συμμετέχουν στους αγώνες ηλικίας Παίδων U17 όπου και θα διεξαχθούν στις 8 Απριλίου η Ελληνορωμαϊκή πάλη και στις 9 Απριλίου η πάλη Γυναικών και η ελεύθερη πάλη. Το κλειστό γυμναστήριο της κοινότητας Καράτουλα θα φιλοξενήσει αυτή τη μεγάλη διοργάνωση.


Ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού , Εθελοντισμού και Ολυμπισμού κ. Δημήτρης Νικολακόπουλος δήλωσε τα εξής:
«Είναι ιδιαίτερη χαρά μας που μια τέτοια αθλητική δράση θα πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα στον Δήμο Πύργου.
Αποτελεί τιμή για τον τόπο μας να φιλοξενεί τέτοιες πρωτοβουλίες που διατηρούν και προάγουν το αθλητικό πνεύμα και την αθλητική και πολιτιστική κληρονομία του τόπου μας.
Το συγκεκριμένο Πρωτάθλημα Πάλης αποτελεί αθλητική κληρονομία για τον τόπο μας , διότι για πρώτη φορά στην ιστορία η Πάλη, το αρχαιότερο Ολυμπιακό αγώνισμα, επιστρέφει στην γενέτειρα της , την Ολυμπιακή γη και συγκεκριμένα στον Δήμο Πύργου . Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμο Πύργου για την συνεργασία αλλά και την διάθεση που έδειξε για την πραγματοποίηση αυτού του εγχειρήματος πράττοντας τα βέλτιστα. Θα ήθελα βεβαίως να ευχαριστήσω και τον Πρόεδρο της κοινότητας Καράτουλα τον κ. Θοδωρή Κλειδέρη που με μεγάλη προθυμία και χαρά δέχτηκε να συνεργαστεί και με την σειρά του να συμβάλει στην πραγματοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας.


Πολλά συγχαρητήρια βέβαια αξίζει και ο ΠΣ «ο ΤΙΤΑΝ» για την πρωτοβουλία αλλά και την σκληρή δουλειά που έχει επιδείξει αλλά και τις επιτυχίες που έχει φέρει. Ο Παλαιστικός Σύλλογος «ο ΤΙΤΑΝ» έχει προσφέρει στον τόπο μας πολλές νίκες και μετάλλια Πανελλήνια και Πανευρωπαϊκά και τώρα για ακόμα μια φορά επιδεικνύει το αθλητικό του προφίλ με την πρωτοβουλία διοργάνωσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος προάγοντας συνάμα την Ηλεία.»
Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Ιωάννης Αργυρόπουλος δήλωσε τα εξής :
«Με τη σειρά μου θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού , Εθελοντισμού και Ολυμπισμού για την συνεργασία και βέβαια τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία και την εκτέλεση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στον τόπο μας.
Τέτοιες προσπάθειες πρέπει να στηρίζονται να μας βρίσκουν όλους έτοιμους και πρόθυμους ως τοπική αρχή να συνδράμουμε και να σταθούμε αρωγοί σε όλες τις δυσκολίες ή ανάγκες μπορεί να προκύψουν. Εμείς ως γραφείο Αθλητισμού του Δήμου Πύργου δηλώνουμε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε ότι χρειαστεί.»
Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Ιωάννης Πλεμμένος δήλωσε τα εξής :
«Με την σειρά μας και εμείς τόσο σαν Δήμος όσο και σαν Γραφείο Εθελοντισμού δηλώνουμε έτοιμοι και φυσικά καθόλα πρόθυμοι να συνδράμουμε και να βοηθήσουμε σε ότι χρειαστεί.
Είναι σημαντικό στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι τέτοιες διοργανώσεις πέρα από τον αθλητισμό ενισχύουν και τόπο μας , ενισχύουν τον αθλοτουρισμό του Δήμου άλλα και της ευρύτερης περιοχής μας και συνάμα ενισχύουν την οικονομία του.»
Ο Πρόεδρος Καράτουλα κ. Θοδωρής Κλειδέρης δήλωσε τα εξής:
«Με την σειρά μου θα ήθελα να συγχαρώ την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τον Δήμο Πύργου αλλά και όλους τους φορείς που έχουν συνδράμει για την διοργάνωση αυτή.
Είναι ιδιαίτερη χαρά μας να φιλοξενούμε στις εγκαταστάσεις της κοινότητας μας το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης και ευχαριστούμε θερμά τον ΠΣ «ΤΙΤΑΝ» για την ευκαιρία που μας δίνει να γνωρίζει ο τόπος τέτοια αθλητικά δρώμενα.»
Οι εκπρόσωποι του ΠΣ «ο ΤΙΤΑΝ» ο Πρόεδρος κ. Ντοχάς Νίκος και ο προπονητής και εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης κ. Αλέξης Κοριτσόπουλος δήλωσαν τα εξής :
« Είναι μεγάλη τιμή για τον Σύλλογο μας και για το άθλημα μας να λαμβάνει χώρα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης στον τόπο μας.
Ευχαριστούμε θερμά τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού , Εθελοντισμού και Ολυμπισμού αλλά και τον Δήμο Πύργου για την συνεργασία και την άμεση ανταπόκριση προκειμένου να κάνουν αυτό μας το εγχείρημα πιο εύκολο και να αποτελέσει πραγματικότητα για τον τόπο μας.
Θα θέλαμε στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι το Πανελλήνιο αυτό Πρωτάθλημα αποτελεί ιστορικό γεγονός διότι για πρώτη φορά διοργανώνεται στην Ηλεία και μετά από τόσα χρόνια η Πάλη το αρχαιότερο Ολυμπιακό Άθλημα επιστέφει στην γενέτειρα της γεμίζοντας την πόλη με αθλητικό χρώμα και κάνοντας την σημείο αναφοράς του αθλητισμου.»
Τέλος είναι σημαντικό να τονίσουμε πως εν όψει του Πανελληνίου Πρωταθλήματος θα διεξαχθεί και το « 1ο Διεθνές Κύπελλο Τιτάν ‘’Χαράλαμπος Χολίδης’’ – Central European league,1ST Race 2023, στις 31/03 – 02/04/2023» ενώ θα οργανωθεί και ένα Camp προετοιμασίας των αθλητών αλλά και των ομάδων τους .

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα