16/12/202010:36

Παπαθανάσης: Όχι ρεβεγιόν σε ξενοδοχεία Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά

«Δεν θα λειτουργήσουν τα εστιατόρια των ξενοδοχείων εκείνες τις ημέρες» αποκάλυψε ο κ. Παπαθανάσης

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης μίλησε στην «Ωρα Ελλάδος» του Open TV για το click away, τα κέντρα αισθητικής που ασφυκτιούν οικονομικά, αλλά, δεν προβλέπεται να ανοίξουν και τα ρεβεγιόν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά στα ξενοδοχεία που πονοκεφαλιάζουν την κυβέρνηση.

Οσο για τους κλάδους του λιανεμπορίου που πλήττονται, αλλά και γι αυτούς που λειτουργούν με click away, προβλέπεται σειρά μέτρων όπως η μείωση ενοικίου και η μετακύλιση ασφαλιστικών υποχρεώσεων σε Εφορία, Ταμεία προς τα πίσω.

Οχι ρεβεγιόν στα ξενοδοχεία

Κληθείς να σχολιάσει τα ρεβεγιόν στα ξενοδοχεία μέσα στις γιορτές, καθώς κλείνονται δωμάτια και σουίτες σε πολλά ξενοδοχεία της Αθήνας κι όχι μόνο ξεκαθάρισε ότι «θα περιοριστούν τα ρεβεγιόν στα ξενοδοχεία. Θα βγει απόφαση που θα σταματήσει αυτή τη δραστηριότητα. Δεν θα επιτραπεί να γίνουν κι αναμένεται επίσημη απόφαση από την κυβέρνηση. Δεν θα λειτουργήσουν τα εστιατόρια των ξενοδοχείων εκείνες τις ημέρες» αποκάλυψε ο υπουργός κι επανέλαβε ότι «δεν θα επιτραπεί και δεν θα γίνουν ρεβεγιόν ούτε Χριστούγεννα, ούτε Πρωτοχρονιά».

Αναφορικά με τη στήριξη των επιχειρήσεων είπε ότι έρχεται η 5η επιστρεπτέα προκαταβολή. Για το πώς θα βοηθηθούν επιχειρήσεις που δεν έχουν e-shop τόνισε ότι λειτουργεί εφαρμογή… βοηθείας στο υπουργείο Ανάπτυξης το e-katanalotis το οποίο βοηθά τις επιχειρήσεις να κλείσουν ραντεβού με τους καταναλωτές.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι «αυτή τη στιγμή κι όπως φαίνεται στον ορίζοντα μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου δεν θα ανοίξει κάτι άλλο. Θα πάμε σταθερά μέχρι τον Ιανουάριο να αρχίσει ο εμβολιασμός», κάτι που σημαίνει ότι δεν θα ανοίξουν και τα κέντρα αισθητικής για τα οποία υπήρξαν πολλές αντιδράσεις από τον κλάδο.

ethnos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα