17/11/202021:29

Παρατηρητήριο ΝΔ: Fake News η ανάρτηση του ΠΑΜΕ – Από τα γαλλικά “κίτρινα γιλέκα” η φωτογραφία

Φωτογραφία τραβηγμένη τον Μάιο του 2019 στο Βέλγιο κατά την περίοδο της εξέγερσης των “κίτρινων γιλέκων” ως σημερινή από την Αθήνα, εμφανίστηκε σε λογαριασμούς στα social media, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Fake News του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Ανάμεσα σε αυτά και ανάρτηση του ΠΑΜΕ με την fake φωτογραφία.

Παρατηρητήριο ΝΔ: Fake News η ανάρτηση του ΠΑΜΕ - Από τα γαλλικά "κίτρινα γιλέκα" η φωτογραφία [Εικόνα]

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

“Διάφοροι λογαριασμοί στα social media μεταξύ των οποίων και του ΠΑΜΕ, σήκωσαν ψευδή ανάρτηση με fake φωτογραφία στην προσπάθειά τους να χτίσουν το αφήγημα περί δήθεν “οργίου αστυνομικής βίας” σήμερα στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, παρουσίασαν φωτογραφία τραβηγμένη τον Μάιο του 2019 στο Βέλγιο κατά την περίοδο της εξέγερσης των “κίτρινων γιλέκων”, ως σημερινή από την Αθήνα. Η φωτογραφία δείχνει αστυνομικό να πατάει στο κεφάλι διαδηλωτή. Επισυνάπτεται η ψευδής ανάρτηση του ΠΑΜΕ με την fake φωτογραφία.

Στην πραγματικότητα η Αστυνομία χωρίς κανένα “όργιο αστυνομικής βίας” αλλά εφαρμόζοντας τους νόμους που ισχύουν για όλους τους πολίτες, χρησιμοποίησε μέτρα και μεθόδους διάλυσης συγκεντρώσεων με κλιμάκωση και τελευταία αλλά αναγκαία τη ρίψη χημικών”.

Thetoc.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα